Piana szybko uciekła, zapach jakby wilgotnego zboża. Kolor bardzo jasny złoty, klarowny. Smak bardzo łagodny, lekko kwaskowaty, minimalnie chmielowe. Niezbyt intensywnie nagazowane. Zaw. alk. 5% Puszka 0,33l
Bali Hai, Bali Hai
Collapse
X
-
Bali Hai, Bali Hai
Mniej alkoholu w piwach !!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Tagi: brak
-
-
Pite na Jawie w Yogyakarcie z butelki 0.62. Dużo lepsze niz wszechobecny Bintang. Piana wyjatkowo wytrzymała. W smaku lekko kwaskowe, co przy upałach 40-stopniowych było zaletą. Wymaga natychmiastowego wypicia, bo ociepla się w tym klimacie w ciagu kilku minut. Najlepszy lager w Indonezji /no, ale wielkiej konkurencji tam nie ma - jeszcze tylko Bali Hai Draft, Bintang i Anker Lager/. Ale są kapitalne ales na Bali z browaru Storm .
Comment
-
-
Otrzymane - prosto z Bali. Znajomy straszył mnie, że akcyza naklejona na kapslu schodzi razem z jego powłoką. Niezrażony zaatakowałem acetonem co dało efekt optymalny
Co do aromatu - zmodyfikowany azjatycki zielonobutelkowy skunks. Smak doceniony może zostać jedynie podczas gorących chwil spędzonych na tej i sąsiednich wyspach... Generalnie - wyczuwalny słód, łamany delikatną goryczą wspomaganą niestety wyraźną kwasowością...Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
Liczba kapsli z piw, które wypiłem: 2286 ze 162 krajów
Noriuszowe piwa - zdobyte kraje
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
Comment