Srigim, IPA

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

    #1

    Srigim, IPA

    Alkohol 6,5% , butelka 330 ml.
    Bardzo obfita, gęsta i trwała piana, barwa herbaciana.
    W smaku zdecydowanie dominuje silna goryczka o żywicznym charakterze. Tylko w tle pojawiają się słabe nuty słodowe. Sympatyczne AIPA.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

  • kloss
    Yucatan, Ceiba India Pale Ale
    kloss
    Alkohol 5,9% , butelka 355 ml.
    Piana dość obfita i trwała, barwa herbaciana z lekkim odcieniem miedzi. Mocno wysycone.
    W smaku kwaskowe z wyraźną słodowością i goryczką o lekko żywicznym charakterze....
    2019-08-21, 13:48
  • kloss
    GNBC, Havannah
    kloss
    Grande Brasserie de Nouvelle Caledonie.
    Alkohol 5,8%, butelka 33 cl.
    Piany właściwie brak, piwo słabo wysycone. Barwa herbaciana.
    W smaku słodowe, wyraźnie słodkawe. Czuć nuty palone i owocowe, o nieco winnym charakterze....
    2020-01-15, 22:59
  • kloss
    Boodmo, Cadlao IPA
    kloss
    Alkohol 5,5%.
    Piana niewielka, ale dość trwała. Barwa złocista, mętnawe.
    W smaku zdecydowanie goryczkowe. Goryczka trwała, o sosnowo-żywicznym charakterze.
    Czuć trawiastość i lekką słodowość. mocno wytrawne, ale w tle pojawiają się też nuty kwaskowe.
    Na wszystkich...
    2020-01-10, 08:43
  • kloss
    Guinness Cameroun, Gold Harp
    kloss
    Alkohol 5.4%, butelka 065 cl.
    Barwa słomkowo-cytrynowa, piana umiarkowana, ale dość trwała.
    W smaku lekko kwaskowe i nieco metaliczne, z posmakiem grapefruita. Goryczka niezbyt silna o charakterze skórki grapefruitowej....
    2020-01-06, 19:06
  • kloss
    Cerveceria Centro americano, Dorada Ice
    kloss
    Alkohol 5%, puszka 350 ml.
    Piana umiarkowana, nietrwała, barwa jasno-słomkowa z cytrynowym odcieniem.
    W smaku kwaskowe, o cytrusowym charakterze, z nutami kwiatowymi. Goryczka niezbyt silna, ale wyraźnie wyczuwalna.
    Bardzo orzeźwiające...
    2019-08-21, 13:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...