Maayan Mashkaot Eikhut, Ahuzat Bait Rothschild Beerat Lager Behira

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

    #1

    Maayan Mashkaot Eikhut, Ahuzat Bait Rothschild Beerat Lager Behira

    Mikrus w Asdod
    Styl to czeski Pilzner, alk 4.9%
    Kolor - ciemnożółty, mętnawe
    Piana - ecru, drobna, zwarta
    Zapach - delikatny, owocowo-słodowy
    Smak - w miarę pełne i treściwe, jednocześnie lekkie, umiarkowana goryczka i lekki, obcy posmak, który najbardziej przypominał mi figi, koniec to dobra słodowa baza
    Gaz - leciutko przegazowane
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9808

    #2
    Za samo wpisanie nazwy - szacun .

    Comment

    • Horse1963
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.06
      • 547

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
      Za samo wpisanie nazwy - szacun .
      Korzystałeś ze słownika czy spisałeś z kontry

      Comment

      • becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 14999

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963
        Korzystałeś ze słownika czy spisałeś z kontry
        Spisałem z kontry
        Attached Files
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • MarcinKa
          Rožnovský, Rothschild
          MarcinKa
          Piwo przywiezione z browaru. Butelka PET 1,5l. Alkohol 4,5%, ekstrakt 12 (dane z etykiety). Kolor herbaciany, leciutko czerwonawy, piękny. Piwo mętne. Piana śladowa. Cienki kożuszek początkowo nie pokrył nawet całego piwa. Później trochę narosła. W browarze na lanym piwie piana natomiast...
          2012-10-31, 00:35
        • Cocobango
          Pornografia i erotyka - co jest czym oraz tematy pokrewne
          Cocobango
          Zakładam ten temat, zdziwiony dziwną reakcją na pewne zdjęcie.

          Wychodzi na to, że dla niektórych osób pornografia to, to samo co erotyka. A tak przecież nie jest. Dodatkowo zasugerowano terść pedofilską.

          Według słownika -PORNOGRAFIA :

          Pornografia,...
          2005-07-23, 16:36
        • pieczarek
          Za przeproszeniem - słownik pijacki
          pieczarek
          Pod adresem
          http://nowy.polski.slownik.pijacki.ez.pl/
          znajduje się dokładnie to na co wskazuje nazwa.
          Są tam zwroty, toasty, sentencje o różnym poziomie mądrości życiowej, teorie naukowe (cząstek wirtualnych, promieniowania Czerenkowa).
          Zdecydowana większość...
          2001-08-26, 15:35
        • NoLeafClover
          Baltika, Baltika 10 Jubiliejnoje/Jubilee
          NoLeafClover
          Baltika 10 jubileuszowe,
          Butelka 0.33 l
          Zawartość alkoholu – do 5.2%
          Ekstrakt – ekstrakt 13%


          Baltika zadziwia i zachwyca smakiem. Chłopaki ze wschodu nie gęsi....
          Co ciekawe – jest to piwko aromatyzowane „gorkim mindalem”...
          2002-11-26, 17:26
        • Czajkus
          inż. Marjan Kiwerski - Dzieje Piwowarstwa
          Czajkus
          Witam,
          Zainteresowałem się postacią inż. Marjana Kiwerskiego (może ktoś ma jakieś zdjęcie?). Był on w dwudziestoleciu międzywojennym najwybitniejszym badaczem dziejów piwowarstwa.

          W 1931 r. wydał I tom książki na ten temat z opisem dziejów piwowarstwa od starożytności...
          2014-08-08, 10:52
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...