Zapach mocno herbatnikowo-pomarańczowy z wyraźnie zaznaczoną słodowością. Bardzo przyjemny. Smak nie jest uderzeniem nachalnej goryczki i szczerze mówiąc jest dosyć ciekawy; poza posmakami pomarańczy, mandarynki i tostów można wyczuć sporą dawkę kwiatowości, chmielową goryczkę w typie ziołowym oraz całkiem wytrawny finisz. Ciekawe to piwo muszę przyznać... Chwila szperania w internecie ujawniła, skąd ta pomarańczowa nuta. Otóż ta IPA jest uwarzona z dodatkiem skórki pomarańczy! Fajny pomysł, smakuje to nader przyjemnie. Alkohol: 6,2%.
Kiuchi, Hitachino Nest Dai Dai IPA
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Saison (Yuzu Saison - yuzu to rodzaj lokalnego cytrusa). Piwo ma alko 5%.
Piana - był gushing a potem stabilizacja do cienkiej warstewki.
Lacing - nie było źle.
Barwa - mętny, jasno pomarańczowy.
Gaz - mimo wszystko średni.
Aromat - start jakby kwiatowo truskawkowy...-
Channel: Japonia
2017-09-20, 23:44 -
-
Alkohol: 4,0 %, plato 12,9. butelka 330 ml.
Kolor: matowy ciemnobrązowy w stronę czerni,
Piana: beżowa, różnoziarnista, trwała,
Zapach: czarna kawa, palone słody, czekolada, pepsi (to może laktoza),
Smak: czarna kawa i goryczka palonego słodu, słodycz...-
Channel: Japonia
2016-02-20, 21:05 -
-
White Pony to włoski kontraktowiec, który w belgijskim Het Nest uwarzył już nie jedno piwo.
To choć w nazwie ma sataniczne konotacje jest skróconą nazwą "strongest than ever".
To ich najmocniejsze piwo to barley wine leżakowany w różnych beczkach. W moim przypadku...-
Channel: Belgia
-
-
quasi-RIS. blg nieznane, 7% alk.
Mocna kawa w aromacie, potem delikatnie rodzynki. Wytrawne, nie za mocno palone, czekoladowe, gładkie i nie męczące. Nasycenie nieduże, akuratne do stylu....-
Channel: Japonia
-
-
Japonski pszeniczniak w butelce 325 ml za 3,49 $
Alkohol 5 %, ekstraktu brak.
Barwa metny bursztyn.
Zapach i smak silnie kwaskowo-drozdzowy.
Piana opadla dosc szybko, wysycenie akurat.
Fajny kapsel do kolekcji, nie warto powtarzac bo sa lepsze pszeniczniaki....-
Channel: Japonia
2005-12-05, 04:46 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment