Coedo, Kyara

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gambrinus
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.06
    • 696

Coedo, Kyara

Puszka 350 ml. 5.5% alk.

Piwo w stylu India Pale Lager (według strony browaru, bo na puszce napisy są głównie po japońsku).
    Piana: marna, niezbyt obfita, znika szybko.
    Gaz: w sam raz.
    Kolor: pomarańczowożółty, lekko opalizujący.
    Zapach: żywiczno-chmielowo-słodowy.
    Smak: wyraźna goryczka, z amerykańskim, żywiczno-grapefruitowym posmakiem, zgrabnie złamana słodem. Pełne w smaku, ale nie ciężkie. Jak dla mnie 4+ (2-5).
    Popieraj małe browary!!!
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    ???, [Dziki Wschód] Flauta
    e-prezes
    Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!

Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...
    2024-05-20, 09:17
  • heckler
    Všejany - Vanovice, Hlavní 58, Pivovar Tahoun
    heckler
    Kolejny browar który powstał we wiosce liczącej niewiele ponad 300 mieszkańców. Všejany - Vanovice to miejscowość leżąca pomiędzy miejscowościami Mlada Boleslav, a Nymburk i oprócz małego stawu, rzeczki i kościoła nic tam nie ma. Dopiero 10.06.22 roku do wiejskich atrakcji dołączyła...
    2023-07-26, 10:21
  • heckler
    Strážnice, Radějovská 954, Minipivovar Strážnický Slavjan
    heckler
    Miejscowość Strážnice na pewno jest bardziej znana jako okręg winiarski, niż produkujący piwo. Coś jest na rzeczy, gdyż browar działa tam od 2021 roku, a niektórzy miejscowi pierwszy raz o nim słyszeli. Instalacja została odkupiona od browaru Na Mlýně w Ratíškovice i niestety tym samym...
    2022-06-28, 08:02
  • Gambrinus
    Coedo, Ruri
    Gambrinus
    Puszka 350 ml. 5.0% alk.
    Pils (według strony browaru).
    Piana: marna, niezbyt obfita, znika bez śladu.
    Gaz: pod koniec za mało.
    Kolor: złocisty.
    Zapach: głownie chmiel, pachnie jakby było trochę utlenione mimo że powinno być dobre do lutego i stało w lodowce....
    2016-12-25, 22:06
  • darekd
    Miśnia (Meißen), Ziegelstrasse 6, Zum Schwerter Bräu
    darekd
    Miśnia, piękne saksońskie miasto znane z porcelany, ale i z winnic pod względem piwnym też ma coś do zaoferowania.

Browar Meissner Schwerter z Miśni uważałem za historyczny browar przemysłowy, tymczasem okazało się, że to już chyba trzeci adres pod którym browar funkcjonuje...
    2020-07-27, 00:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...