Morio, Akaoni No Namida

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Morio, Akaoni No Namida

Butelka 0,33 litra, alkohol 5,5 %, eks.brak, kapsel goły biały, browar z miasta Iwate
    Kolor - miedziano-czerwonawy, klarowny
    Piana - gęsta, średniowysoka, nie trwała, różowa
    Zapach - lekki, owocowo-winnny
    Gaz - właściwy
    Smak - owocowy, z lekką nutą karmelową, średnio słodkie, wyraźna goryczka plus lekkie nuty winne
    Zgrabnie wszystko skomponowane w całość. Dobre, do wielokrotnego użytku( w Japonii)

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1075 ( 692 opisane na forum ) 592 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      ???, [Dziki Wschód] Flauta
      e-prezes
      Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!

Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...
      2024-05-20, 10:17
    • Javox
      BrewDog, Silk Road
      Javox
      Hazy IPA (Liczi i mango)
      alko 6.5%

Piana - większa startowa, potem pełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Barwa - zamglony żółty.
      Gaz - średni.
      Aromat - cytrusy, liczi i mango i nuta jakby pokrzywy.
      Smak - słodkawe i więcej z czasem. cytrusy,...
      2024-02-27, 20:02
    • ART
      Rodenbach, Fruitage
      ART
      Kupaż 1/4 lambica Rodenbach i młodego Rodenbacha z dodatkiem wiśni i bzu. Taki owocowy trunek dla nielubiących piwa. Lambikowości brak, bardziej słodkie niż kwaskowe. Orzeźwiającego charakteru nie można mu odmówić. Różowa piana, rubinowe, klarowne. 3,9 %....
      2023-05-21, 12:13
    • Viktor
      Huyghe, Floris Framboise
      Viktor
      Białe (pszeniczne) smakowe piwo belgijskie o nazwie Malinowy Kwiat. Jest słabiutkie, bo tylko 3,6%. Produkowane w oparciu o 4-ro procentowy koncentrat soku malinowego. Silny smak i zapach malin i bez posmaku chemicznego. Pięknie bąbelki na całej objętości jak w prawdziwym szampanie. Piana...
      2023-01-28, 18:30
    • heckler
      Strážnice, Radějovská 954, Minipivovar Strážnický Slavjan
      heckler
      Miejscowość Strážnice na pewno jest bardziej znana jako okręg winiarski, niż produkujący piwo. Coś jest na rzeczy, gdyż browar działa tam od 2021 roku, a niektórzy miejscowi pierwszy raz o nim słyszeli. Instalacja została odkupiona od browaru Na Mlýně w Ratíškovice i niestety tym samym...
      2022-06-28, 09:02
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...