Piwo w puszce 0,35l przywiezione z Japonii. Większość opisów po japońsku więc wyłącznie na podstawie wnioskowania - zawartość alkoholu 5,5%. Piwo naprawdę bardzo przyjemne. Goryczka jak na mój gust idealnie zestrojona. Słodyczy praktycznie brak, jednak w ustach pozostaje jakby nuta jakiegoś kwiatu, może trochę podpada to pod jaśmin albo coś podobnego... Piana wprawdzie bardzo szybko opadła, gazu też nie było zbyt wiele, ale piwo zaskakująco smaczne. Możliwe też, że smak podświadomie poprawia niezwykle efektowna i niespotykana grafika puszki - z wielkim smokiem w złoto-cytrynowych barwach. Godne polecenia.
Kirin, Kirin Beer
Collapse
X
-
KIRIN ICHIBAN
Piwo naprawde dobre, piłem to licencjonowane do niemiec i to licencjonowane dla Anhauser-Bush w USA. smak idealnie wymarzony i posmak tez jest ciekawy. u nas sprzedaja tylko butelki 0.33 ale w USA 0,6 i wtedy mozna sie naprawde delektowac. Teraz pozostaje mi jednynei sprobowac oryginału...
-
-
Puszka z której piłem miała poza alkoholem jeszcze jedną czytelną dla mnie informację: 11,8 Blg.
Gdyby nie fakt, że piwo egzotyczne i z odległego kraju, to zupełnie bym nad nim nie męczył klawiatury.
Zapach bezzapachowy, kolor blado słomkowy.
W smaku głównie słodkawe i to takim rzadko spotykanym typem słodyczy. Oczywiście od razu na myśl przyszedł mi ryż ale to pewnie uprzedzenie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziPuszka z której piłem miała poza alkoholem jeszcze jedną czytelną dla mnie informację: 11,8 Blg.
Aromat - po otwarciu puchy jest chmiel (raczej ziołowy), ale bardzo krótki. Potem łagodnie karmelowy, trochę karmelkowy słód z jabłkowym kwaskiem
Piana - dość wysoka, niezbyt trwała, niewiele zostaje, minimalnie osiada na szkle
Barwa - jasne złoto
Wysycenie - wysokie, musujące
Smak - słód z łagodnym karmelem, trochę jabłkowego kwasku, jest wyczuwalny chmiel (ziołowy, nieco korzenno-tytoniowy) z umiarkowaną goryczką. Ten chmiel nieznacznie zalegający (gorzkawe drewno)
Treściwość - pełne
Niespecjalnie ciekawa masowa produkcja, która mimo wszystko zachowuje niezłą pijalność
Comment
-
Comment