Khmer, Cambodia Lager Beer

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Regent
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2002.10
    • 512

Khmer, Cambodia Lager Beer

Pianka szybko opadła, zapach chmielowy, jakoś tak sztucznie gazowane,. Smak nie najlepszy początkowo goryczkowy, cierpki, lekko kwaśny potem robi się jakiś taki mdły. Piwo klarowne o kolorze złotawym. Zaw. alk. 5 vol., opakowanie puszka 0,33l.
    Ogólnie bez rewelacji, hobbystycznie megazadowolenie. Podziękowanie dla kuzyna Dominika
    Attached Files
    Mniej alkoholu w piwach !!!
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Występuje też w butelkach 330 ml i 640 ml.
    Piana niewielka i nietrwała, barwa słomkowa.
    W smaku lekko słodkawe z nutami cytrusowymi i słabą kwaskowością o metalicznym charakterze.
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
      Browary, z których piwo zdążyłeś wypić, zanim padły
      Prusak
      Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
      2024-02-07, 18:00
    • Dukat_WSI
      Piwo sztucznie gazowane dwutlenkiem węgla
      Dukat_WSI
      Zgodne ze "sztuką"? Czy wyraźnie wpływa na jakość piwa? Czy producent powinien powiadomić o tym konsumenta?
      Na czeskim Staropramenie taka informacja jest, podobnie jak na bezalkoholowym z Tesco, które prawdopodobnie robi VanPur. Jeśli faktycznie robi je VP, to jest to prawdopodobnie...
      2018-02-10, 10:04
    • AaLeX
      Darguner, Schloss Export
      AaLeX
      Piwo do nabycia w niemieckich marketach Netto. Cena 29ct. Piana obfita, jest lacing, został kożuch. Barwa ciemnozłota. Zapach metaliczny. Smak także, w tle goryczka, akcentów słodowych brak. Tanie, niemieckie piwo marketowe, z metalicznym posmakiem, który dla niektórych, może być problemem....
      2021-03-04, 13:49
    • darekd
      Gubernija, Original Pilsner
      darekd
      4,6%

Aromat - delikatny chmiel, kwaskowe owoce, dość dziwne i po chwili dominujące
      Piana - wysoka, dość zwarta i w miarę trwała, trochę zostaje na szkle
      Barwa - opalizujące jan złoto
      Wysycenie - umiarkowane, musujące
      Smak - nienaturalny, słód na...
      2020-06-11, 00:41
    • kloss
      Soeguibe, Castel
      kloss
      Kolejne piwo z Gwinei Równikowej.
      Alkohol 5%, butelka 65 cl.
      Piana niewielka i nietrwała, barwa złocista.
      W smaku kwaskowe z metalicznym posmakiem. Goryczka wyraźna, chociaż umiarkowana, jej charakter kojarzy mi się z korą....
      2019-10-29, 18:53
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...