Cambrew Sihanoukville, Klang

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yendras
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.12
    • 2052

Cambrew Sihanoukville, Klang

Klang Beer
    Cambrew Sihanuokville (etykieta nie podaje producenta, ale wskazuje na to butelka z tłoczonym napisem "Angkor")
    but. 0,64 l
    alk. 7%
    cena 5000 rieli (czyli ok. 4 zł)

Bardzo jasny, słomkowożółty kolor. Gaz w normie, piana dość obfita. Smak bardzo intensywny, ale nie czuć alkoholu. Dość słodkie. Śladowa goryczka, nieco kwaskowate. W sumie zupełnie niezłe.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• georgeko
    Sprzedam swoją kolekcję, łącznie ok. 5000 kapsli
    georgeko
    Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie!

Wiele już lat temu udzielałem się tutaj, ponieważ wraz z synem zbieraliśmy aktywnie kapsle. Trwało to kilka lat, ale od kilku lat syn się już nie interesuje i mój zapał też się zmniejszył. Całość kolekcji liczy 9 segregatorów...
    2020-06-16, 10:41
  • Prusak
    Perła, American IPA
    Prusak
    Parametry:
    E: 14, 9 % wag.
    A: 6,2& obj.
    Reklamowane na kontrze chmielenie: Cascade, Centennial, Amarillo, Simcoe.
    Nie wiem, co poszło nie tak, ale wywąchać się ich nie da. Może leciutki nieżyt nosa zdecydował, może nie, ale czuć naprawdę niewiele, śładowa żywiczność,...
    2025-01-04, 22:00
  • dadek
    Belgia, Antwerpen, Indiëstraat 21, Antwerpse Brouw Campagnie
    dadek
    Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
    2024-10-04, 23:49
  • darekd
    Cido Grupa, Līvu Rubenis
    darekd
    Cido Grupa związana z Royal Unibrew, nie wiem czy warzą piwa w tym samym miejscu co kiedyś. W każdym razie na ecie jako producent występuje Cido Grupa.

Ekstr. 12,25%
    5,8% alk.

Aromat - karmel, nieco zleżałych owoców, chmielu w aromacie nie wyczułem...
    2024-06-20, 21:19
  • Prusak
    Pernauer, Kuldne
    Prusak
    Browar z Parnawy. Lager o zawartości alkoholu 4,7%, ekstrakt nie podany.
    Barwa ciemnożółta intensywna, piana dziurawa, nie osadza się na szklle, szybko opada.
    Aromat wyraźnie słodowo-zbożowy. W smaku dominują nuty słodowe, nieułożone, goryczka śladowa.
    Słabe.
    ...
    2024-05-09, 15:05
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...