Jedno z najciekawszych piw koncernowych w Kirgistanie. Bardzo smaczna pszenica dostępna w butelkach pet 1 litr. W Biszkeku w pubie o swojsko brzmiącej nazwie Pinta- choć oczywiście nic z naszą Pintą wspólnego nie ma- udało mi się również skosztować tego piwa w wersji lanej niefiltrowanej, co tylko potwierdziło pozytywne odczucia co do tego piwa. W pubie Pinta podawali to piwo również w wieżach piwnych 3 litry.
Abdysz-Ata, Urban 312 Pszenicznoje
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Przez tydzień na kranach w warszawskim Pubie Pinta gościć będą piwa browaru Funky Fluid
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2025-01-30, 19:23 -
-
Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
W 2015 r. w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) otworzył drugi browar....-
Channel: Niemcy
2024-12-27, 21:18 -
-
Pojawiło się tych różnych wypustów Pinty w puszkach po różnych marketach, stąd i moje zainteresowanie, podsycone jeszcze kopyrowymi fimami. Tu akurat nabyte w Kaufie, ale chyba dostępne też poza sieciówkami. 9,99-10,99 PLN. Już przy Pinta Starter dla sieci Żabka miałem wątpliwości o...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Schwarzbier z Wieprza (tzn. z browaru w Wieprzu)
13% ekstr.,
5,5% alk.
Aromat - nie jest przesadnie intensywny, słodowy z gorzką czekoladą, ciut palony
Piana - wysoka, średnia trwałość, dłuższa koronka, trochę zostaje na szkle
Barwa - praktycznie czarna,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-03, 00:04 -
-
Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
W 2015 r. w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) otworzył drugi browar....-
Channel: Niemcy
2024-11-30, 23:35 -
- Loading...
- Koniec listy.