Pierwsze co mnie tknęło po zobaczeniu tego piwa to ciekawość czy w Kruśovicach o tym wiedzą A piwo całkiem przyjemne i podobne do sugerowanego oryginału.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kruger_nr1
Pierwsze co mnie tknęło po zobaczeniu tego piwa to ciekawość czy w Kruśovicach o tym wiedzą A piwo całkiem przyjemne i podobne do sugerowanego oryginału.
Na czym opierasz się że to piwo nie jest właśnie tym czeskim?
Na dwoje babka wróżyła jak to mówią . Logo wygląda na oryginalne, ale mogło być skopiowane. Albo wolą chwalić się, że to ich piwo. Już tego nie sprawdzę...
Zgłosiłem wątek do wywalenia, bo w necie można znaleźć, że jest czeskie, natomiast nie ma żadnej informacji, że warzą u siebie te Krušovice.
Abstrahując już nawet od tego, że w państwie w którym Heineken ma swoją dystrybucję i sprzedają się inne czeskie piwa, to zarzucanie że w takim olbrzymim lokalu, jednym z prestiżowych w stolicy państwa, sprzedaje się bezczelnie podróbki jest dość odważną tezą. .
Zapewne jakbyś powiększył fotkę z napisem pod kuflem, to mógłbyś przeczytać pierwsze zdanie, które zaczyna się tak:
Это светлое чешское пиво... co też można znaleźć w necie...
ja się upierał nie będę, przecież pisałem, że informacja od obsługi... A to co piszą ,to nie raz różne informacje czytałem i niekoniecznie były prawdą . No i przynajmniej ktoś zgłębił temat
Flagowe piwo w Blonder Pub występowało w wersji filtrowanej i niefiltrowanej. Na zdjęciu wersja Niefiltrowana. Piwo smaczne, dało się bez problemu powtórzyć.
Wersja niefiltrowana nieco inna od filtrowanej, może przez różne warki produkcji? Ale również smaczna i warta powtórzenia. Na zdjęciu po prawej stronie.
Zaraz po prawej stronie od wejścia do multitapu The fox and anchor, za przeszkloną witrynką znajduje się niedawno uruchomiony nanobrowarek Imperial Brygghus. Jest on związany z rzeczonym lokalem, ale ma też swoj malutki "taproom". Salka dla gości jest tuż za szybą witryny a w niej...
Czekolada, wanilia, karmel, w oddali chmiel korzenny i lukrecja. Nuta dolna więcej chmielu, w smaku lekkie, czekoladowe, orzechowo, to bardziej double, charakter kawy lungo, fajne, nieskomplikowane, ale nie ris.
Comment