Taedonggang, Taedonggang 2

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Taedonggang, Taedonggang 2

Butelka 640 ml, ekstrakt 11%,alkohol 5,5%.
    Piana dosyć obfita i dość trwała.
    Barwa złocista.
    W smaku lekko kwaskowe o cytrynowym charakterze, z lekką metalicznością i słabymi słodowymi nutami. Po kilku łykach pojawia się wyraźna goryczka.W wersji beczkowej naprawdę niezłe.Zdecydowanie najsmaczniejsze północno-koreańskie piwo z browaru przemysłowego.
    Attached Files
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Na ratebeer to piwo określają dwojako - jako yellow label albo black label - rożnica polega na kolorze tła w kółeczku z cyfrą 2.Różnicy w smaku nie dostrzegłem, więc moim zdaniem to jedno i to samo piwo.

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12884

Reklama na rynek chiński:

Comment

Related Topics

Collapse

• k_s
        Różnica pomiędzy belgijskimi drożdżami
        k_s
        Witam,
        Ostatnio zrobiłem belgijskiego dubbla na FM27. Piwo jest dobre, w smaku jest dużo śliwki. Chciałbym również zrobić piwa na innych belgach i stąd moje pytanie:
        Jaka będzie różnica w smaku piwa fermentowanego drożdżami belgijskimi FM25, FM26 i FM27?
        2018-05-10, 16:12
      • MarcinKa
        Emelisse, White Label White Wine Bordeaux BA
        MarcinKa
        Piwo otrzymane w prezencie imieninowym. Butelka 0,33l. Moc 8%, ekstrakt 17. Kolor nieznacznie pomarańczowy, bursztynowy. Piwo lekko mętne. Piana drobna, duża, trwała. Bardzo ładna, pozostawiała duże ślady na ściankach kufla. Zapach złożony. Najpierw z butelki bardzo mocno czuć beczkę po...
        2019-05-23, 23:50
      • palec
        czym sie teraz filtruje?
        palec
        Troche wypadłem z obiegu , co jest teraz na topie jeśli chodzi o filtracje ? Kiedys to był zwykły oplot - u mnie sie kiepsko sprawdzało , widze że w sklepie CP są filtratory okrągłe , krzyżowe itp .
        Czy jest róznica między nimi ? Czy jednak nadal oplot ...?? dziękuje za podpowiedzi
        2025-03-23, 21:24
      • darekd
        Kaiser Bräu, Veldensteiner Kräusen Helles
        darekd
        Duży browar z bawarskiej Środkowej Frankonii.

Kräusen powstaje gdy do już gotowego piwa dodajemy młode jeszcze fermentujące piwo do dalszego dojrzewania w zbiorniku.
        Jest niefiltrowane

11,6% ekstr.
        5,1% alk.

https://www.veldensteiner.de/kraeusen-he...
        2024-12-16, 23:49
      • darekd
        Agent, Chicago
        darekd
        Browar w miejscowości Olešnice v Orlických horách, bardzo blisko polskiej granicy. Jadąc na Kudowę wystarczy skręcić w Lewinie Kłodzkim i po ok. 7 km. jest się na miejscu.
        Obiekt jest tuż przy granicy i mógłby konkurować z Neratovem w kategorii bliskości do Polski. Mimo to jest...
        2024-06-01, 01:09
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...