Canaan, Stout

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

    Canaan, Stout

    Prawdziwe odkrycie! Niepasteryzowane piwo górnej fermentacji. Ze stoutem nie ma za wiele wspólnego ale to nic - jest wspaniałe

    W smaku gęste i słodowe z chlebowymi posmakami. Goryczka średnia. Troszkę paloności wpadającej w wędzoność typową dla rauchbier. Przypomina bardzo piwa z naszego browaru Edi. W butelce są żywe drożdże - piwo kondycjonowane w butelce 0,75 l. Piana beżowa - bardzo trwała. Piwo trudno dostępne (ja trafiłem je w Ain Karem u ulicznego wyciskacza soku z granatów ). Etykieta tylko po hebrajsku. Warto o nie pytać!

    Niestety dysponuję zdjęciem samej butelki.
    Attached Files

    Krakowski Konkurs Piw Domowych !
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    #2
    Zmieniona etykieta. Moja miała dodatkowo rosyjskie opisy
    Również trafiłem na butelkę 0,75 w cenie 16 szekli (16zł)
    Jak dla mnie było zdecydowanie za słodkie, tak słodkie, że nie dałem rady wypić, samo piwo gęste, treściwe pełne, nagazowanie w normie, piana ogromna, rośnie jak na drożdżach, na końcu butelki wylatują glutowate fąfle.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    Przetwarzanie...
    X