Canaan, Stout

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Canaan, Stout

Prawdziwe odkrycie! Niepasteryzowane piwo górnej fermentacji. Ze stoutem nie ma za wiele wspólnego ale to nic - jest wspaniałe

W smaku gęste i słodowe z chlebowymi posmakami. Goryczka średnia. Troszkę paloności wpadającej w wędzoność typową dla rauchbier. Przypomina bardzo piwa z naszego browaru Edi. W butelce są żywe drożdże - piwo kondycjonowane w butelce 0,75 l. Piana beżowa - bardzo trwała. Piwo trudno dostępne (ja trafiłem je w Ain Karem u ulicznego wyciskacza soku z granatów ). Etykieta tylko po hebrajsku. Warto o nie pytać!

Niestety dysponuję zdjęciem samej butelki.
    Attached Files

Krakowski Konkurs Piw Domowych !
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Zmieniona etykieta. Moja miała dodatkowo rosyjskie opisy
    Również trafiłem na butelkę 0,75 w cenie 16 szekli (16zł)
    Jak dla mnie było zdecydowanie za słodkie, tak słodkie, że nie dałem rady wypić, samo piwo gęste, treściwe pełne, nagazowanie w normie, piana ogromna, rośnie jak na drożdżach, na końcu butelki wylatują glutowate fąfle.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 00:42
    • Petitpierre
      25-27.08.2023, Rzeszów, VII Rzeszowski Festiwal Piwa
      Petitpierre
      Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
      2023-08-25, 20:15
    • bastion
      Słowacja, Podkylava 75, Pivovar Elias. ( Bez wyszynku)
      bastion
      Browar ten działający w malowniczych okolicach Małych Karpat, umiejscowiony jest w małej wsi, w okolicy której nie przebiegają żadne ważniejsze ciągi komunikacyjne.
      W związku z tym dostanie się tam komunikacją publiczną wymaga nieco ''główkowania''.
      Akurat miałem to szczęście...
      2023-07-31, 20:14
    • darekd
      Orca Brau, Bio Bock
      darekd
      "klassisch – modern – experimentell"

to hasło tego dość znanego już browaru kraftowego z Norymbergi (Nürnberg).

https://orcabrau.de/

Bez filtracji, bez pasteryzacji

Aromat - intensywnie słodowy, ciasteczkowy, podpalany, trochę karmelu...
      2025-02-09, 01:31
    • bastion
      Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
      bastion
      Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
      2025-01-10, 21:09
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...