Niestety nie znam na tyle rosyjskiego aby odczytać kto wyprodukował to piwo. Nie mam też pewności czy dobrze odczytałem nazwę. Piwo w kolorze ciemnozłotym, o gęstej pianie, umiarkowanie gazowane. Smak chyba słodowy, chmielowy, goryczkowy i mimo wszystko gorzkawy. Jak dla mnie raczej nie zachwyca z uwagi na niezbyt przyjemny posmak po wypiciu. Zaw. alk. 4,2 opakowanie 0,5l.
Ps. Duże dzięki dla kolegi Włodka za tak miły souvenir z Tadżykistanu
Cukier w zasypie na ostatnim miejscu w składzie, woda artezyjska.
Riepsublika Tadżykistan, Sogdijskaja oblast', B. Gafurowskij Rajon, s\s Jawa ul. Kobil Ciarkor 1 CzP Dżamodow.
Tadżykistan to taka piwna egzotyka, że strony branżowe na spółkę z wujkiem guglem wymiękają jak po pięćdziesiątce spirytusu na czczo.
no to i ja ruszyłem głową i klawiaturą. na etykiecie stoi: ЧП Джамолов, czytaj: Dżamołow. 'частное предприятие' znaczy tyle, co 'przedsiębiorstwo prywatne'.
Ostatnia zmiana dokonana przez tfur; 2009-11-23, 16:24.
kolor - żółty, mętne
piana - biała, drobna, nietrwała, szybko opada do obwódki wokół szkła
zapach - leciutki, głównie słodowy
smak - dość pełne, miła, fajna goryczka, uzupełniona lekkim owocem i dobrze zarysowana...
Browar restauracyjny Beerhoff w Nur Sułtan
alk około 5%
kolor - złocisty
piana - biała, drobna, dość słaba, szybko opada
smak - lekkie, dość pełne, goryczka dość świeża, umiarkowana, bardziej słodowy finisz
gaz - trochę za dużo
Piwo o zawartości alkoholu 4,0%.
Kolor: złoty, klarowny.
Piana: wysoka, drobna, nietrwała.
Zapach: niewiele można wyczuć, lekko słodowy i nic ponadto.
Wysycenie: wysokie.
Smak: lekko słodowy, średnio słodki, goryczki brak. Piwo jest lekko wodniste i słabe w smaku.
Comment