Pojemnosc butelki 630ml,alkohol 5,5%.Na puszce/0,33/ brak lacinskich napisow.Nazwa sugeruje lwa ale na opakowaniach jest wizerunek pumy albo czegos w tym stylu.Piwo bardzo jasne,dobrze zgazowane.W smaku wyraznie kwaskowate,orzezwiajace.Ogolnie slabe.
Khon Khaen, Leo Beer
Collapse
X
-
-
-
Gacka napisał(a)
Czy to nie jest BIRMA?
Comment
-
-
Kolejna puszka prosto z Tajlandii. Ma co prawda wątpliwości czy na pewno z tego browaru (na pusce napisy tylko tajskie) bo jednocześnie dostałem etykietę, z tym samym piwem, na której jak byk stoi Pathumthani Brewery Co. Ltd, Phatumthani, Thailand.
No ale wracając do samego piwa. Barwa typowa dla piwa jasnego z tamtego rejonu, lekko słodkawe z odległą nawet bardzo nutą chmielową. Zasadniczą wadą tego piwa był zapach może nie śmierdziało jakoś okropnie ale wydzielany aromat był daleki od przyjemnego. Nie przekonuje mnie to piwo choc tak w moim odczuciu lepsze od Beer Chang"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Barwa jasnozłocista. Klarowna.
Piana mizerna po nalaniu. Ale dość długo zostaje w postaci cienkiego nalotu.
Zapach typowego eurolagera, no może z nieco większym akcentem słodowym.
Smak pozbawiony wyrazu. Piwo mocno nagazowane, ze szczątkową goryczką i lekkim zbożowo-chlebowym odcieniem w posmaku.
Nasycenie gazem na granicy akceptowalności.
Opakowanie 0,33l jak u sibarha. Na etykiecie duży kotek o spojrzeniu, którego nie chciałbym ujrzeć na żywo. Alkohol tym razem 5,0%.
W zasadzie tego się spodziewałem, więc nie jestem rozczarowany. Dodatkowo nie stwierdziłem częstej w tamtych rejonach "ryżowatości". 5,5 w skali 1-10. W warunkach lokalnych zyskuje na pewno wyraźnie.
Import prywatny. Podziękowania dla Brunona.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pathumthani, Leo Lager Beer
alk 5%
kolor - złocisty
piana - biała, średnia, krzaczasta, szybko opada
zapach - słodkawy
smak - wodniste, lekkie, goryczka słaba, zgaszona zbyt silnie dominującym słodowym smakiem
gaz - zbyt mocno nagazowane
słabiutkie
Producent: Pathumtani Brewery w PathumtaniGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment