Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil
Boon Rawd, Singha Gold
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
W Lublinie od niedzieli gości księżniczka Tajlandii Chulabhorn Mahidol i tak się szczęśliwie złożyło że zwiedzała dzisiaj wystawę poświęconą jej osobie i badaniom prowadzonym przez UM w Lublinie - przypadkiem zaplątałem się w tłum i dostałem się do sali gdzie zaproszeni goście mogli spróbować specjałów kuchni Tajskiej ( nic specjalnego moim zdaniem, ale domyślam się że dosyć okrojone menu było). I nie miałoby to z piwem nic wspólnego gdyby nie fakt że każdy chętny oprócz jedzenie mógł też dostać to właśnie piwo ;]
No to wziąłem, dzisiaj mam jeszcze prowadzić więc sobie odpuszczam, ale i tak - piwo gratis ;] thx Chulabhorn Mahidol jakkolwiek się to czyta ;]
Comment
-
-
Pierwsze doświadczenie z azjatycką produkcją. Jakbym pił Warkę Stronga tylko słabszego, jaśniejszego i bez piany. Moja opinia Konesera Tajlandzkich Piw Niszowych - koncerniak.Last edited by Snus; 2012-01-27, 20:58.Do piwka zamiast papieroska - www.snus.pl
Comment
-
-
Pasowałoby pisać tamhttp://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=108124 bo nazwa jest adekwatna, ale skoro już panuje tutaj burdelik to dołożę cegiełkę do tego chaosu.
Piana: praktycznie nie istnieje
Barwa: słomka idąca w żółty
Aromat: słodowo, landrynkowo lekko siarkowy. Ogólnie jak z leciutkiego pilsa w stylu niemieckim
SMAK: 2 pierwsze łyki i jest delikatna goryczka. Niestety każdy następny byłcoraz gorszy. Pojawiła się lekka koncernowa stęchła szmata. Do tego dziwnie landynkowo kwaskowate posmaki. Taki to eurolager z kierunkiem na byle jakiego sikowatego niby pilsa niemieckiego.
Uwagi:
Warka: 15.09.2015
Cena 1,99zł za 0,33l wygrzebane w promocji w PiP
0,5l chyba bym nie dopił
na plus mała solidna butelka z dedykowanym kapslem
W regularnej cenie ok 5zł(czy nawet więcej) to pomyłka do kwadratu
Comment
-
-
BARWA: Jasna,słomkowa,przejrzysta z drobinkami. [3]
PIANA: Słaba,biała,drobno- i średnioziarnista,po dwóch minutach pierścień z mgiełką w środku,trochę obkleiła ścianki,pozostała do końca. [2.25]
ZAPACH: Piwo początkowo całkowicie bezwonne,w miarę ogrzewania można było wyczuć lekki słód oraz coś jak żywica z drzew owocowych- zapach słodkawy i mdły. [2]
SMAK: Słodowy z małą,trochę przytępioną goryczką...można było wyczuć mdłą słodycz, pochodzącą jakby od syropu maltozowego,a pod koniec lekką gorzkość. [2.25]
GAZ: Całkiem dobre wysycenie,gazu wystarczyło do samego końca. [4]
OPAKOWANIE: Ładna,zgrabna butelka o pojemności 330ml,etykiety bez konkretnego składu- jak to w koncernach,fajny kapsel. [3.5]
UWAGI: Trwałość do 4.03.2015,wypite 5.01'15. Słabe piwo o mdłym,słodowym smaku. Chang,bardziej mi smakował.
Comment
-
Comment