Altyn Damja,Garagum

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Altyn Damja,Garagum

Butelka 0,3 , alkohol 3,4%, ekstrakt 12% - jak na taki ekstrakt zadziwiająco mało alkoholu.
    Piany właściwie brak, barwa pomarańczowo-żółtawa, mętnawe. Niemal pozbawione gazu.
    W smaku kwaśnawe z lekką chlebowością i cytrynowymi nutami oraz śladową goryczką. Trudno mi ocenić czy smak to objaw początków zepsucia, czy to piwo po prostu tak smakuje. Zepsute być nie powinno.
    Attached Files
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

U mnie wersja 0,5 l.
    Parametry bez zmian.
    Piana nie istnieje, pojawia się tylko w czasie nalewania.
    U mnie piwo klarowne, krystaliczne, chyba więc kloss próbował nadpsutego piwa.
    W smaku mocno chlebowe, goryczka praktycznie nie istnieje.
    Nagazowanie bardzo słabe.
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• elbinger
      Sprzedam pokale restauracyjne EB + inne w komplecie
      elbinger
      Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
      Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
      Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany
      ...
      2022-02-27, 09:06
    • elbinger
      Pokale EB RESTAURACYJNE moje zbiory - Identyfikacja Restauracji i Klubów EB
      elbinger
      Dzień dobry.
      Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
      Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
      Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
      Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
      Nie...
      2022-02-05, 15:24
    • dadek
      Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
      dadek
      Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
      2025-02-09, 23:58
    • dadek
      Jičín, Hradecká 519, Minipivovar Jičín
      dadek
      Jičín jest zapewne znany większości, choć pewnie mało kto był w tym ślicznym miasteczku. Ale każdy w dzieciństwie lub ze swoimi pociechami oglądał przygody rozbójnika Rumcajsa, w której to kreskówce wygląd zabytkowego rynku i okolic został idealnie odtworzony. Nie było tu jednak browaru,...
      2025-01-10, 00:48
    • Shedao
      Pokrówka, Gminna 57, Browar Jagiełło
      Shedao
      Znany i raczej nielubiany , a jednak swojego tematu na forum nie ma. We wsi Pokrówka okok Chełma znajduje się browar Jagiełło. Dojazd - najlepiej taksówką z Chełma, zapłacicie paręnaście złotych, a komunikacja miejska tam praktycznie nie istnieje.
      W samym browarze mamy całkiem...
      2025-01-07, 13:39
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...