Inter-Rohat, Quibray

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

Inter-Rohat, Quibray

Numeru piwa nie znam, browar na rosyjską praktykę produkuje piwa Qibray z numerami od 1 do 12. Na forum nie ma innego piwa, więc nie ma problemu, ale jest to Qibray numer 5 albo 6. Tyle przynajmniej można wywnioskować z folderu jaki dostałem razem z piwem od Jurka ( wielkie dzięki w tym miejscu)
    Butelka 0, 5 l. ekstrakt 11 %, alkohol 4 %.
    Skład standardowy, bez dodatków.
    Barwa słomkowa.
    Piana gęsta, zwarta, niezwykle długo się utrzymuje, pozostawiając spore ślady na szkle.
    W zapachu mocny słód.
    W smaku na pierwszym planie słód, w tle goryczka. Piwo co najważniejsze nie jest wodniste.
    Spodziewałem się typowego eurolagera, mocno nagazowanego, bez charakteru.
    To piwo w sumie nie jest złe, pije się dobrze.
    Nagazowanie umiarkowane.
    Nadal jestem pełen podziwu dla piany, mimo upływu czasu ma nadal jakieś 2-3 cm wysokości.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Warzywo
    Zambrów, Ostrowska 23, U Jurka
    Warzywo
    Dziwne miejsce. Ambicją chyba kawiarnia i miejsce kultury, wystrojem fajny rustykalny autentyczny klimat w starym drewnianym domu, oferta piwna całkiem znośna (niestety tylko butelka ale niezły wybór). I to wszystko i przyjemność przebywania psuje włączony na pełen głos tvn, do tego nie można...
    2018-04-23, 18:47
  • bastion
    Ukraina, Kijów, Vaclava Havla 6z, Zlak Brewery. [ Bez wyszynku]
    bastion
    Historia tego mikrusa jest pokręcona jak obecne dzieje Ukrainy. Browar rzemieślniczy Dva Kuma powstał w Severodoniecku w 2011 i tam działał kilka lat.
    Kiedy w 2014 zaczęła się zawierucha wojenna, właściciel postanowił przenieść technologie do Kijowa. Wraz z nią przyjechało dwóch
    ...
    2023-11-19, 17:21
  • ART
    Jak posprzątać w skrzynce PW
    ART
    Skrzynka
    https://www.browar.biz/privatemessage/index

wybierasz dany folder zaznaczasz wiadomości do usunięcia, klikasz na górze usuwanie, potwierdzasz i wiadomości idą do folderu Thrash / śmieci.
    po porządkach w folderach zaglądasz do Thrash / śmietnik wybierasz wszystko...
    2022-08-23, 19:14
  • bastion
    Ukraina, Odessa, Fontanska Doroha 11, Beer Mood.
    bastion
    Nieco się pomyliłem jeśli chodzi o godziny otwarcia lokalu i zjawiłem się prawie pól godziny przed czasem. Jednak nie stanowiło to problemu gdy zostałem zaproszony do środka przez panią manager. Generalnie to lokal nieco z wyższej półki, już przy wejściu pani oficjel zarządza rezerwacjami,...
    2021-05-04, 21:03
  • legart
    Krynica, Piwnaja Karta American Pale Ale
    legart
    Mocno zmineralizowana woda mineralna . Tj. Zapach metaliczny, mineralny, lekko siarkowy - sugeruje że jakiś chmiel został użyty aczkolwiek raczej nie amerykański. W smaku to samo plus lekki kwasek i całkiem spora goryczka ale niezbyt przyjemna (metaliczna i mineralna). Kolor ciemno złoty,...
    2019-09-08, 14:21
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...