Poradeci, Poradeci

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Poradeci, Poradeci

Mikrobrowar w miejscowości Pogradec na jeziorem Ohrydzkim.
    Podczas mojej wizyty produkcja stała, w lodówce mieli jednak kilka butelek. Ciekawostka - prawie każda butelka była inna, nawet od firmowej Birra Tirana.
    Otworzylem na początku piwo w zielonej butelce, mętne, kwaskowate, po paru łykach wylałem. W brązowej butelce już nieco lepsze ale też mętne. Sądzę, że część z tych piw była już trochę przeterminowana tym bardziej, że i piwo było niepasteryzowane
    zaw. alk 4-5%, ekstrakt 11
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
      pebejot
      Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
      Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
      2023-12-27, 00:28
    • dadek
      Rumunia, Timişoara, Strada Gheorghe Doja 12, Mayerhoff Brauerei
      dadek
      Pomimo szumnej nazwy zawiedzie się ten kto spodziewa się znaleźć tu browar. To po prostu nieduża knajpka w narożu starej stylowej kamienicy w odległości kilku minut jazdy tramwajem (3 przystanki) z głównego dworca kolejowego Timişoara Nord.
      Knajpka mieści zaledwie 5 niedużych stolików,...
      2023-11-01, 19:58
    • dadek
      Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
      dadek
      Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
      2023-04-27, 02:48
    • bastion
      Chorwacja, Rijeka, Trg Kralja Tomislava 1, King's Brewpub Kolodvor.
      bastion
      Wydawać by się mogło, że dla podróżującego czy to autobusem, czy to pociągiem w Rijece, umiejscowienie Flumena jest idealne, bo z każdego z dworców do niego, to tylko kawałeczek. Jednak browar restauracyjny powstały w 2022 roku przebija Flumena, ponieważ umiejscowiono go bezpośrednio...
      2024-07-17, 20:30
    • Gringo
      Albania, Tirana, Reshit Çollaku 38, Bräuhaus
      Gringo
      Jeden z nielicznych browarów restauracyjnych w Albanii.
      Znajduje się kilka minut szybkiego kroku od głównego placu miasta (Sheshi Skënderbej) i mimo bliskości centrum usytuowany jest w uliczce gdzie prędzej możemy się spodziewać żuler baru niż porządnej knajpy
      Po przekroczeniu...
      2019-06-20, 20:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...