Poradeci, Poradeci

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Poradeci, Poradeci

Mikrobrowar w miejscowości Pogradec na jeziorem Ohrydzkim.
    Podczas mojej wizyty produkcja stała, w lodówce mieli jednak kilka butelek. Ciekawostka - prawie każda butelka była inna, nawet od firmowej Birra Tirana.
    Otworzylem na początku piwo w zielonej butelce, mętne, kwaskowate, po paru łykach wylałem. W brązowej butelce już nieco lepsze ale też mętne. Sądzę, że część z tych piw była już trochę przeterminowana tym bardziej, że i piwo było niepasteryzowane
    zaw. alk 4-5%, ekstrakt 11
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
      pebejot
      Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
      Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
      2023-12-27, 01:28
    • dadek
      Rumunia, Timişoara, Strada Gheorghe Doja 12, Mayerhoff Brauerei
      dadek
      Pomimo szumnej nazwy zawiedzie się ten kto spodziewa się znaleźć tu browar. To po prostu nieduża knajpka w narożu starej stylowej kamienicy w odległości kilku minut jazdy tramwajem (3 przystanki) z głównego dworca kolejowego Timişoara Nord.
      Knajpka mieści zaledwie 5 niedużych stolików,...
      2023-11-01, 20:58
    • dadek
      Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
      dadek
      Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
      2023-04-27, 03:48
    • bastion
      Chorwacja, Rijeka, Trg Kralja Tomislava 1, King's Brewpub Kolodvor.
      bastion
      Wydawać by się mogło, że dla podróżującego czy to autobusem, czy to pociągiem w Rijece, umiejscowienie Flumena jest idealne, bo z każdego z dworców do niego, to tylko kawałeczek. Jednak browar restauracyjny powstały w 2022 roku przebija Flumena, ponieważ umiejscowiono go bezpośrednio...
      2024-07-17, 21:30
    • pietrus96
      Osad w butelkach
      pietrus96
      Cześć,
      dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
      2024-01-13, 21:24
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...