Birra Tirana, Tirana Premium Pils Dark

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Birra Tirana, Tirana Premium Pils Dark

Butelka 0,33 litra zielona, alkohol 4 %, eks. brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - colowy, klarowny
    Piana - beżowa, średnio wysoka i średnio trwała
    Zapach - wyraźny karmelowo-palony
    Gaz - ok
    Smak - średni karmel, posmaki chleba razowego (kwas chlebowy), średnia słodycz, lekka goryczka
    Poprawne lekkie ciemne piwo

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3100 - moje 1560 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Corzano 1985 [Granaio dei Medici], Birra di Pane
      darekd
      Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
      2024-07-21, 23:26
    • e-prezes
      La mi' Birra, TIPA
      e-prezes
      5,6% alk. Butelka 0,33 nabyta w sklepiku winnym (Bottega Portanova) niedaleko lokalu Birra Baladin. Cena 6€, czyli w typowych dla Bolonii cenach.

Właściciel sklepiku mówił, że ma je gościnnie, gdyż jego przyjaciel otwarł browar w Toskanii, dokładnie w Empolii. Z profilu FB wynika,...
      2023-02-21, 10:40
    • Shedao
      Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub
      Shedao
      Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
      2025-01-07, 14:16
    • darekd
      Birra Salento, Riserva Aurea La IPA
      darekd
      Nowoczesny duży browar rodzinny z miejscowości Leverano w Apulii (Płw. Salentyński, obcas włoskiego buta).

4,6% alk.

Aromat - mocno dojrzałe owoce (gruszka, morela), nieco żywiczności
      Piana - średnia, zwarta, trwałą, długi kożuszek, zostaje na szkle
      ...
      2024-07-25, 21:55
    • pebejot
      Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
      pebejot
      Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
      Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
      2023-12-27, 00:28
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...