Raschhofer, Red Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Raschhofer, Red Ale

Butelka zielona 0,33 litra, alkohol 5 %, eks. brak
    Kolor - miedziany, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - słodkawy z nutą chmielu
    Gaz - okey
    Smak - spora nuta słodko-owocowa, kapka chmielu, kapka anyżu ?, lekka goryczka
    Bez zachwytu. Wypijalne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4573 - moje 2234 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
      Nowa Wytwórnia, Pils
      Prusak
      Zakładam nowy wątęk, ponieważ sprzedają to piwo po prostu pod nazwą "Pils", bez "czeski".
      Parametry jak na etykiecie z fotki: 11 Blg, 4, 7% obj.
      Barwa jasna, idealna klarowność,
      Piana dość obfita, opada dopiero nie do końca po dwóch-trzech minutach pozstawiając...
      2024-12-16, 17:11
    • Prusak
      Browary Radomskie, EL Pils
      Prusak
      Alk. 4, 7 %, Ekstrakt - nie podano. Barwa jasna, słomkowa, klarowna. Piana gęsta i dorobna po nalaniu, opada dość szybko do cienkiej obrączki. Wrażenia zapachowe mikre, lekka mineralność, kapka słodu. Jak na pilsa, moim zdaniem, zbyt wyraziście słodowe w smaku. Goryczka średnia, ziołowa,...
      2024-08-02, 20:39
    • Prusak
      Browar Craft, Międzyrzeckie Real Ale
      Prusak
      Piwo o ekstrakcie 12% wag i alko 4,7% obj.
      Barwa bursztynowa nieprzezroczysta. Po nalaniu zapach i piana obiecujące, da się wyczuć nuty miodowo-owocowe i biszkopt, piana kremowa gęsta, utrzymuje się dość długo, po czym opada do obrączki, natomiast szkła piwo słabo się trzyma.
      ...
      2022-09-29, 14:57
    • Prusak
      Raiskumietis, Tumšais
      Prusak
      Kolorek ejlowy, mocne wysycenie, a piana rzadka, choć bardzo obfita, opada do poziomu obrączki, nie zostawia śladów na szkle. Zapach brzeczkowy, trochę karmelu, kapka chmielu.
      Smak ziołowo-ejlowo-słodowy, goryczka nieznaczna też ziołowa. Piwo specyficzne. Na pewno nie na orzeźwienie,...
      2019-08-26, 14:02
    • Prusak
      Brengulu, Gaišais
      Prusak
      W zapachu świeżość, trochę masełka, kapka ziołowego chmielu. Piana mało obfita. Pierwsze wrażenie to przede wszystkim solidna słodowość, drugie wrażenie to jej przykrycie przez ziołową goryczkę, pozostającą w ustach, która nie jest niemiła. Piwo bardzo oldskulowe. Piłem ciut za...
      2019-08-26, 13:53
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...