Ja też namieszałem - nie Marktoberdorf, a Vorchdorf. Pisałem z pamięci, a ta jak widać zawodna.
Eggenberg, Urbock 23
Collapse
X
-
Piwo Samichlans BIER JAKO MOCNE PIWO ZAW:Alk 14,2% jest dalej produkowane w Brauerei Hürlimann Ag Zurich Schweiz
pomimo ze na etykiecie jest podane ze to najmocniejsze piwo na swiecie z wpisem do ksiegi guinnessa-ta wiadomosc juz sie nie zgadza przestala byc aktualna bywaja mocniejsze
Comment
-
-
ja piłem w austrii i bardzo bardzo mismakowało chociaz ja mam tak, że jedno piwo to za mało a tym razem to jedno mnie całkowicie zaspokoiło.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Nam posrodku tego dziadkowego kontynentu pic Impierratorra(10%), badz Amsterdama (cos kolo 11.2%) kupowanego w Czechach(w Polsce nie widzialem)"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
Cordel to jest temat o Eggenbergu- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Rozbawiła mnie informacja na etykiecie, że jest to (Eggenbeg Urbock 23 oczywiście) jedno z najmocniejszych piw na świecie,
Może kiedyś faktycznie tak było, a etykiety nie zmieniano od lat. Teraz to i w Polsce robi się mocniejsze piwa (np. Imperator).
Comment
-
-
Ekstr. 23%, alk. 9.6%, but. 0.33 l
Bursztynowa barwa, calkiem sporo gazu, piana sredniobabelkowa, sztywna i zadziwiajaco trwala jak na taki woltaz. Wspanialy mocny chmielowo-kwiatowo-slodowy zapach. Tresciwy, slodowo-chmielowy smak przechodzacy w slodowy, slodkawo-likierowy, rozgrzewajaco-alkoholowy dlugi posmak. Pelny wypasikLast edited by lzkamil; 2004-04-03, 22:19.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Trunek ten mam jeszcze na pamiątke po wakacjach spędzonych w środkowych i południowych Włoszech, z noclegiem w Austrii.
To piwo to potęga! Zapach silny, słodowo - owocowy. Barwa zadziwiająco jasna jak na taki ekstrakt. Smak równie wielki jak zapach. Słodowy, z zauważalną goryczką, ale w granicach normy dla bocka (raczej tripel bocka )Alkohol również nie sposób przeoczyć, ale nie jest to przykre doznanie, tak jak nie jest nim odczucie alkoholu w dobrym brandy. Tak w ogóle, to piwo to kojarzy mi się właśnie z brandy. Kolor podobny, smak również ma cechy wspólne (!),do tego dobrze rozgrzewa, pięknie pachnie.
Wspaniały trunek na zimę. A jako, że właśnie wróciłem ze spacerku (temperatura -10 st C), to pijąc Urbocka jestem w siódmym niebie. Na takie okazje może śmiało konkurować z Łódzkim Porterem i belgijskimi klasztorniakami.
Comment
-
-
Piwo ptrzymałem w sierpniu (!) od Borysko - dzięki!
Dzisiaj bardzo przemarzłem, wiec uznałam, że ten koźlaczek będzie własnie dobry żeby się rozgrzać
Zapach silny, kwiatowo-owocowo-słodowo-alkoolowy. Ten alkohol nie dziwi, w końcu ekstrakt pokaźny...
Kolor zaskakujący jasny jak na bocka - taki złoto-pomarańczowy, przypomina mi Palma.
Smak bardzo bpgaty, wyczuwam w nim te same nutki co w zapahu plus bardzo dobrze dobraną goryczkę - taką z charakterem, dobrze puntkującą moc piwa.
Nagazowanie dość wysokie, bąbelki są bardzo pracowite.
Wcześniej dziwiło mnie porównywanie przez Borysko tego piwa do brandy - teraz spokojnie mogę się pod tym podpisać.
Doskonałe piwo na niskie temperatury.
Comment
-
-
Kolor - złociste, klarowne, jak na bocka 23 procent to dla mne zdecydowane za jasne (2,5)
Piana - brudnobiała, średnie pęcherzyki, szybko opada, zostawia krzaczki na szkle(2,5)
Zapach - owocowy, mocny, czuć moc bijącą z piwa (4)
Smak - słodowo-alkoholowo-owocowy, czuć alkohol w piwie jak cholera ale co najważniejsze nie drażni,nie przeszka, a jest bardzo delitakne w smaku,jednak ta moc powala, jest dobre ale to piwo nie dla mnie (4)
Opakowanie - zdjęcie było zamieszczone wcześniej, czarna tonacja mi odpowiada (5)
zakupione w Bomi (Klif) W-wa, ul. Okopowa, cena ok 9,80 złGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment