Eggenberg, Urbock 23

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Ja też namieszałem - nie Marktoberdorf, a Vorchdorf. Pisałem z pamięci, a ta jak widać zawodna.

Comment

• Andi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.07
      • 1915

Piwo Samichlans BIER JAKO MOCNE PIWO ZAW:Alk 14,2% jest dalej produkowane w Brauerei Hürlimann Ag Zurich Schweiz
      pomimo ze na etykiecie jest podane ze to najmocniejsze piwo na swiecie z wpisem do ksiegi guinnessa-ta wiadomosc juz sie nie zgadza przestala byc aktualna bywaja mocniejsze
      Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• zythum
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2001.08
        • 8305

ja piłem w austrii i bardzo bardzo mismakowało chociaz ja mam tak, że jedno piwo to za mało a tym razem to jedno mnie całkowicie zaspokoiło.
        To inaczej miało być, przyjaciele,
        To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
        Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
        Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
        Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
        Królowie banków, fabryk, hut
        Tym mocni są, że każdy kradnie
        Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Cordel
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.09
          • 1087

Nam posrodku tego dziadkowego kontynentu pic Impierratorra(10%), badz Amsterdama (cos kolo 11.2%) kupowanego w Czechach(w Polsce nie widzialem)
          "Mam powody
          Powstrzymywać się od wody.
          Od wody mnie w brzuchu kole:
          Pijam tylko alkohole."
          Jan Lemański

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23925

Cordel to jest temat o Eggenbergu
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Cordel
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.09
              • 1087

A Belzebub(moze belzebuth) to co
              "Mam powody
              Powstrzymywać się od wody.
              Od wody mnie w brzuchu kole:
              Pijam tylko alkohole."
              Jan Lemański

Comment

• Cezar
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.05
                • 1349

Rozbawiła mnie informacja na etykiecie, że jest to (Eggenbeg Urbock 23 oczywiście) jedno z najmocniejszych piw na świecie,

Może kiedyś faktycznie tak było, a etykiety nie zmieniano od lat. Teraz to i w Polsce robi się mocniejsze piwa (np. Imperator).

Comment

• lzkamil
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.01
                  • 3611

Ekstr. 23%, alk. 9.6%, but. 0.33 l
                  Bursztynowa barwa, calkiem sporo gazu, piana sredniobabelkowa, sztywna i zadziwiajaco trwala jak na taki woltaz. Wspanialy mocny chmielowo-kwiatowo-slodowy zapach. Tresciwy, slodowo-chmielowy smak przechodzacy w slodowy, slodkawo-likierowy, rozgrzewajaco-alkoholowy dlugi posmak. Pelny wypasik
                  Last edited by lzkamil; 2004-04-03, 22:19.
                  Lepszy jabol pod okapem
                  niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• Borysko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.02
                    • 1144

Trunek ten mam jeszcze na pamiątke po wakacjach spędzonych w środkowych i południowych Włoszech, z noclegiem w Austrii.
                    To piwo to potęga! Zapach silny, słodowo - owocowy. Barwa zadziwiająco jasna jak na taki ekstrakt. Smak równie wielki jak zapach. Słodowy, z zauważalną goryczką, ale w granicach normy dla bocka (raczej tripel bocka )Alkohol również nie sposób przeoczyć, ale nie jest to przykre doznanie, tak jak nie jest nim odczucie alkoholu w dobrym brandy. Tak w ogóle, to piwo to kojarzy mi się właśnie z brandy. Kolor podobny, smak również ma cechy wspólne (!),do tego dobrze rozgrzewa, pięknie pachnie.
                    Wspaniały trunek na zimę. A jako, że właśnie wróciłem ze spacerku (temperatura -10 st C), to pijąc Urbocka jestem w siódmym niebie. Na takie okazje może śmiało konkurować z Łódzkim Porterem i belgijskimi klasztorniakami.

Comment

• Borysko
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.02
                      • 1144

A tak się prezentuje (kolor jest nieco jaśniejszy - nie mam białego tła w domu)...
                      Attached Files

Comment

• Twilight_Alehouse
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.06
                        • 6310

Piwo ptrzymałem w sierpniu (!) od Borysko - dzięki!
                        Dzisiaj bardzo przemarzłem, wiec uznałam, że ten koźlaczek będzie własnie dobry żeby się rozgrzać
                        Zapach silny, kwiatowo-owocowo-słodowo-alkoolowy. Ten alkohol nie dziwi, w końcu ekstrakt pokaźny...
                        Kolor zaskakujący jasny jak na bocka - taki złoto-pomarańczowy, przypomina mi Palma.
                        Smak bardzo bpgaty, wyczuwam w nim te same nutki co w zapahu plus bardzo dobrze dobraną goryczkę - taką z charakterem, dobrze puntkującą moc piwa.
                        Nagazowanie dość wysokie, bąbelki są bardzo pracowite.
                        Wcześniej dziwiło mnie porównywanie przez Borysko tego piwa do brandy - teraz spokojnie mogę się pod tym podpisać.
                        Doskonałe piwo na niskie temperatury.

Comment

• fat_fire
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2004.09
                          • 80

Przeznakomite piwo!!! Własciwie wszystko już napisano , pozostaje tylko zachęcić , zakupione za 12,99/330ml.

Comment

• nikita_banita
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.06
                            • 1363

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fat_fire
                            pozostaje tylko zachęcić , zakupione za 12,99/330ml.
                            No i zniechęcił

Comment

• becik
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🍼🍼
                              • 2002.07
                              • 14999

Kolor - złociste, klarowne, jak na bocka 23 procent to dla mne zdecydowane za jasne (2,5)
                              Piana - brudnobiała, średnie pęcherzyki, szybko opada, zostawia krzaczki na szkle(2,5)
                              Zapach - owocowy, mocny, czuć moc bijącą z piwa (4)
                              Smak - słodowo-alkoholowo-owocowy, czuć alkohol w piwie jak cholera ale co najważniejsze nie drażni,nie przeszka, a jest bardzo delitakne w smaku,jednak ta moc powala, jest dobre ale to piwo nie dla mnie (4)
                              Opakowanie - zdjęcie było zamieszczone wcześniej, czarna tonacja mi odpowiada (5)

zakupione w Bomi (Klif) W-wa, ul. Okopowa, cena ok 9,80 zł
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• tad2x
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2005.06
                                • 72

pyszne piwo, co prawda za slodkie jak na moje normatywy ale wypijalne no i przerazliwie mocne, w smaku przypomina mi takiego portera odfiltrowanego z barwy i goryczki

Comment

Przetwarzanie...
                                X