Schwarzenberg, Dunkles

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9808

Schwarzenberg, Dunkles

Znowu rozbieżności w parametrach - w menu było 4,8%/11,7*, na stronie jest 4,9%/11,6*... .
    Piszą o nim, że jest "prawie czarne" - ale my wiemy, że nikt nam nie wmówi, że czarne jest czarne..., itd.
    Piwo jest ledwie jasnobrązowe, lekko mętne. Piana kremowa, średniowysoka, raczej nietrwała.
    Pachnie jakoś dziwnie, lekko..., nie potrafię tego wytłumaczyć, ale zapach ten kojarzy mi się... kwaskowato .
    W smaku jest lekko słodowo-słodkie (ale nieprzesadnie), pojawia się goryczka i ten kwasek, wrażenie wodnistości także.
    Gazu niewiele, piwo znów dostałem w gołym kuflu, na szczęście na stole były wafelki, to se podłozyłem.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
    dadek
    Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
    2024-10-23, 01:37
  • dadek
    Rüsselheim am Main, Mainstraße 4-6, Rüsselheimer Bräu
    dadek
    Rüssellheim to miasto położone 15 minut jazdy pociągiem na wschód od Mainz. Słynne jest z wielkiej fabryki Opla, której ogrom możemy podziwiać z okien pociągów jadąc wzdłuż przez ponad 2. Biurowiec i główna brama wejściowa znajduje się po lewej do wyjścia z dworca głównego, tędy...
    2022-11-21, 23:54
  • dadek
    Pfungstadt, Mühlstraße 1, Pfungstädter Brauereigasthof
    dadek
    Będąc w Darmstadt 21.07.2022 zamierzałem przejechać krótką, ślepą linię kolejową do Pfungstadt. Gdy byłem na miejscu naprzeciw dworca (Eberstädter Straße 89) ukazał się moim oczom dość duży browar z widoczną na herbie datą założenia 1831. Było już pod wieczór, baner przy bramie...
    2022-10-20, 00:41
  • ART
    Piwoteka, Czarne jest czarne
    ART
    Oatmeal stout, 13 ekstr. 5,2.

No dobra. Po wielu próbach piwotekowych miałem obiekcje do tego tworu. Ale niepotrzebnie. Piwo całkiem stylowe, może trochę za bardzo alkoholowe i za mało palone jeśli człek miałby się czepiać. Ale jest dobrze smakowo. Wizualnie bardzo dobrze....
    2024-02-16, 21:08
  • dadek
    Stary Sącz, Jana Pawła II 58, Browar Personall Kraft
    dadek
    Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
    2022-04-08, 02:05
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...