Schwarzenberg, Honey Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9804

Schwarzenberg, Honey Ale

W browarze Schwarzenberg to piwo pełni honory "Saisonbier". Parametry to 5,4% i 12,9*.
    Na oko wygląda ładnie, jest bursztynowe, mętne. Piana jest drobna, średniowysoka, ładnie osadza się na ściankach.
    Pachnie orzeźwiająco (znów cytrusy?) z oczywistym powiewem miodowym. W smaku dominuje łagodna goryczka ze śladem (nienachalnym) miodu, daleki posmak owocowy (jabłka? gruszki?).
    Gazu raczej niedużo, dostałem je w klasycznym gołym kuflu. Piwo smaczne, ale po piwie sezonowym w browarze restauracyjnym oczekiwałem więcej wrażeń...

Related Topics

Collapse

• dadek
    Vojkovice 252, Pivovar Koníček
    dadek
    Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
    2023-11-22, 06:14
  • Javox
    Hunter's, Honey Bunny
    Javox
    Piwo na miodzie z regionu Devon (południowy zachód UK).
    Alko 4.5%

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - sporo plus krążkowanie.
    Gaz - pompa, lekki.
    Barwa - bursztyn.
    Aromat - lekki orzechowy ejl.
    Smak - szary chleb, lżejsza...
    2024-04-02, 15:34
  • heckler
    Česká Lípa, Hálkova 1691, Pivovar Lípák
    heckler
    Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar....
    2025-01-31, 12:11
  • kaczka116
    ReCraft, Little Honey Ale
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2019-12-29, 22:15
  • kaczka116
    Piwne Podziemie, Creamy, Honey & Juice
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2019-09-25, 15:13
  • Loading...