Jedno z dwóch piw warzonych w kameralnym browarze restauracyjnym Gasthaus Schwalbenbräu zu Schladming.
Jak na pszenicę przystało, piwo jest złote (ale nie za jasne) i lekko mętne. Piana biała, drobniutka, wysoka i całkiem trwała.
Piwo pachnie goździkami, słodem, obecny jest ślad grejpfrutowy. W trakcie picia świetnie orzeźwia, głównie za sprawą subtelnej, grejpfrutowej goryczki, wyczuwalne jest jednak także tło słodowe.
Nagazowanie spore, jak na piwo restauracyjne. Piwo podane w zgrabnym pokalu z logo browaru, jedyny minus to brak wafelków .
Smaczne, orzeźwiające, zbilansowane piwo, idealnie nadające się do uzupełnienia elektrolitów po alpejskiej aktywności, zwłaszcza z widokiem na masyw Dachstein .
Jak na pszenicę przystało, piwo jest złote (ale nie za jasne) i lekko mętne. Piana biała, drobniutka, wysoka i całkiem trwała.
Piwo pachnie goździkami, słodem, obecny jest ślad grejpfrutowy. W trakcie picia świetnie orzeźwia, głównie za sprawą subtelnej, grejpfrutowej goryczki, wyczuwalne jest jednak także tło słodowe.
Nagazowanie spore, jak na piwo restauracyjne. Piwo podane w zgrabnym pokalu z logo browaru, jedyny minus to brak wafelków .
Smaczne, orzeźwiające, zbilansowane piwo, idealnie nadające się do uzupełnienia elektrolitów po alpejskiej aktywności, zwłaszcza z widokiem na masyw Dachstein .