Piwo z browaru restauracyjnego w Wiedniu.
Piwo ma parametry 12,5* i 5,0% i jest złote, dość jasne, zmętnione. Piana brudnobiała, drobna, wysoka, dość trwała, ładnie się osadza.
Pachnie słodowo i "chlebkowo", chmielu się nie dowąchałem. W smaku delikatnie goryczkowe, w tle zbilansowane słodem, daleki ślad karmelu.
Gaz, jak to w piwach restauracyjnych, niewielki. Piwo podano mi w zgrabnym kufelku browaru, wafelki na stołach dostępne.
Smaczny pils, mało goryczkowy, dobrze się pije.
Piwo ma parametry 12,5* i 5,0% i jest złote, dość jasne, zmętnione. Piana brudnobiała, drobna, wysoka, dość trwała, ładnie się osadza.
Pachnie słodowo i "chlebkowo", chmielu się nie dowąchałem. W smaku delikatnie goryczkowe, w tle zbilansowane słodem, daleki ślad karmelu.
Gaz, jak to w piwach restauracyjnych, niewielki. Piwo podano mi w zgrabnym kufelku browaru, wafelki na stołach dostępne.
Smaczny pils, mało goryczkowy, dobrze się pije.