Gösser, Naturgold Alkoholfrei

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Rumcais
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.01
    • 91

Gösser, Naturgold Alkoholfrei

Ohoho, moje pierwsze nowe piwo na browar.bizie.

Ciekawe bezalkoholowe piwo. Zwłaszcza, że waliło z niego nutami a la lambic... czyli pewnie jakaś infekcja albo jestem za głupi, żeby stwierdzić, o co chodzi, zwłascza, że browar dość spory i takiego czegoś chyba nie wypuszcza. W zasypie słód jęczmienny i pszeniczny, chmielonem... chmielem, drożdże i Gärungskohlensäure, czyli pewnie dwutlenek węgla. Trochę kukurydziana słodowość, te dziwne dzikie nuty i kwach, lekka goryczka o niskiej wyczuwalności, niskie nasycenie. W aromacie słodowe, piana dość wysoka i gęsta, na koniec opada do niskiej warstwy. Kolor ciemnosłomkowy, mętne.

W sumie nigdy nie piłem piwa bezalkoholowego w czasie już ,,uświadomienia piwnego", więc nie wiem, czego od niego oczekiwać.

Zdjęcie w swoim czasie.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pijalne.
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
      Gösser, Gösser Bier 5,2%
      Javox
      Koncernowy lagerek z zawartością alko 5.2%

Piana - więcej na starcie potem niepełna warstewka.
      Lacing - niewiele.
      Gaz - średni.
      Barwa - jasne złoto.
      Aromat - gorzkawa zbożowość.
      Smak - lekko słodkawe, owocowość lagerowa ze zbożowością. Mała...
      2023-12-04, 19:28
    • AaLeX
      Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Alkoholfrei
      AaLeX
      Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
      2024-07-17, 11:35
    • darekd
      Gösser, Natur Hell
      darekd
      Z tego co wiem nowość Z Brau Union by Heineken. W Niemczech pojawiło się bodaj w lipcu. A na stronie się nie chwalą:

https://www.goesser.at/produkte/

4,9% niefiltrowane (naturtrüb) ale Zwickla - takiego koncernowego już mają:

https://www.browa...
      2020-08-16, 01:06
    • dadek
      Pfungstadt, Mühlstraße 1, Pfungstädter Brauereigasthof
      dadek
      Będąc w Darmstadt 21.07.2022 zamierzałem przejechać krótką, ślepą linię kolejową do Pfungstadt. Gdy byłem na miejscu naprzeciw dworca (Eberstädter Straße 89) ukazał się moim oczom dość duży browar z widoczną na herbie datą założenia 1831. Było już pod wieczór, baner przy bramie...
      2022-10-20, 00:41
    • dadek
      Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
      dadek
      Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
      2025-02-12, 03:28
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...