Piwo z dodatkiem pestek dyni o zawartości alkoholu 4,9%, produkowane dla firmy KOR z Langenzersdorf.
W przeciwieństwie do piwa produkowanego w kilku polskich browarach (m.in. Witnica) jest to piwo jasne o złotej barwie.
Piana niezbyt wysoka, biała, drobna, nietrwała.
Zapach mało intensywny, słodowy, słodkawy, nuty opiekane, lekko orzechowy.
Smak: słodowy, owocowy, wyczuwalny smak pestek dyni, lekka goryczka na finiszu. Piwo nieco wodniste, może być.
Wysycenie niskie.
Opakowanie: butelka 0,33l, ładna etykieta i czarny kapsel z nadrukiem. Brak pełnego składu.
Ocena 3 (1-5)
W przeciwieństwie do piwa produkowanego w kilku polskich browarach (m.in. Witnica) jest to piwo jasne o złotej barwie.
Piana niezbyt wysoka, biała, drobna, nietrwała.
Zapach mało intensywny, słodowy, słodkawy, nuty opiekane, lekko orzechowy.
Smak: słodowy, owocowy, wyczuwalny smak pestek dyni, lekka goryczka na finiszu. Piwo nieco wodniste, może być.
Wysycenie niskie.
Opakowanie: butelka 0,33l, ładna etykieta i czarny kapsel z nadrukiem. Brak pełnego składu.
Ocena 3 (1-5)