Porter warzony z prażonymi orzechami laskowymi przez craftowy browar austriacki Bierol. 15,6° Plato. 5,7 % alk.
Ciemnobrązowa barwa. Lekko przyciemniona, niewysoka piana. Aromat prażonych słodów, mokrego lasu, w tle skórka orzecha. Bez karmelu i przesadnej słodkości. Smak umiarkowanie wytrawny, łagodny, dobrze zrównoważone słody prażone. Finisz łagodny, delikatny, początkowo półsłodki, kończący się bardziej wytrawnie. Łagodne piwo bez przesadnego nagazowania. Przyjemne, bez fanaberii, z delikatną nutą orzecha w tle. Do wypicia ze smakiem.
Ciemnobrązowa barwa. Lekko przyciemniona, niewysoka piana. Aromat prażonych słodów, mokrego lasu, w tle skórka orzecha. Bez karmelu i przesadnej słodkości. Smak umiarkowanie wytrawny, łagodny, dobrze zrównoważone słody prażone. Finisz łagodny, delikatny, początkowo półsłodki, kończący się bardziej wytrawnie. Łagodne piwo bez przesadnego nagazowania. Przyjemne, bez fanaberii, z delikatną nutą orzecha w tle. Do wypicia ze smakiem.