Muttermilch, Bitta von Tresen

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9804

Muttermilch, Bitta von Tresen

Muttermilch to nowy mikrobrowar w Wiedniu.
    Więcej o browarze tutaj: https://muttermilchbrewery.at/brauerei/
    Małżonka z firmowych wojaży przytaskała próbkę ich produkcji.
    Bitta von Tresen to jasnozłoty, lekko mętny pils o woltażu 5,1%.
    Piwo buduje bardzo wysoką i bardzo drobną, białą pianę, opadającą do wysokości ok. 1 cm.
    Pachnie owocowo, bardzo orzeźwiający. Smakowo wyraźna goryczka, ślad chlebowy i tło owocowe. Piwo delikatne, sympatycznie goryczkowe.
    Mała butelka 0,33, biało-czerwona eta i biało-czerwony kapsel, na ecie pewnie "matka chrzestna" piwa.
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4511

Nadal te same parametry piwa, butelka i eta. Piana obfita, Mój egzemplarz był klarowny. Goryczka o wyraźnie ziołowym profilu, wysokim poziomie, przyjemna. Dobre, bezpretensjonalne piwo

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
      Brokreacja, Bro lager
      Prusak
      Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Pisownia nazwy taka ponieważ na puszce Bro widnieje oddzielnie, ale bez kreski.
      A: 4, 5% obj.
      E: brak
      Jak na niefiltrowane tylko lekkie, ledwo dostrzegalne przymglenie jasnożółtej tonacji.
      W zapachu nuty ziołowo-chmielowe.
      PIana...
      2025-01-04, 19:50
    • Prusak
      Browar Bóbr, Duch Pienin
      Prusak
      Lager o zawartości alk. 4., 7%.
      Zresztą ich pils ma podobnie i też występuje pod nazwą Duch Pienin.
      Mają jeszcze Ducha Tatr i tak pewnie można byłoby mnożyć te same piwa, zmienając tylko nazwy w zależności od zapotrzebowania.
      W zapachu słodowość i zbożowości,
      ...
      2024-12-18, 18:42
    • bastion
      Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
      bastion
      Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
      W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
      2024-11-26, 23:29
    • Prusak
      Zarzecze, [Wręźel] Lager
      Prusak
      Piwo o parametrach 10. 5 i 4, 5 % alk, co zresztą jak byk stoi na etykiecie, co by każdy wiedział, z czym ma do czynienia.
      Ładny ziołowo-słodowy zapach.
      Piana potężna i utrzymuje się długo, średniopęcherzykowa, potem cieniutka obrączka, nikłe ślady na szkle.
      Kolor pełny...
      2024-11-23, 19:38
    • Prusak
      Browar Opolski / Piwo z Żuka, Lotny Żuk Opolski
      Prusak
      Kooperacja, która zaowocowała piwem zaklasyfikowanym jako Double Dry Hopped Pils.
      E: nie podano
      A: 5, 2% obj.
      Chmiele: Saaz, Iunga, Nelcon Sauvin
      Zapach; mocno chmielowy, ziołowo-sosnowy, z nutą mineralną i jakby ziemisto-winogronową, co wąchałem kilkakrotnir, by upewnić...
      2024-11-19, 21:06
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...