Muttermilch, Indira Blondi

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

Muttermilch, Indira Blondi

Jak można się domyśleć, to "Indira Blondi" musi mieć "india", czyli jest to IPA. I to 6-procentowa.
    To chyba ostatnie z piw z wiedeńskiego mikrobrowaru Muttermilch, które małżonka wypatrzyła w wiedeńskim specjalistyku - w zasadzie w tymże browarze (lata pracy... ).
    Indira jest jasnozłota, klarowna, ubogacona białą, dość wysoką, bardzo drobną, trwałą i ładnie osadzającą się pianą. Pachnie klasycznie, sosną i cytrusami.
    Smakowo rządzi goryczka, dość intensywna i tępiąca inne doznania. Daleko w tle jakieś cytrusy, ale i tak ma się wrażenie przegryzienia pestki grejpfruta... .
    Typowe dla browaru wzornictwo, mała butelka 0,33, na ecie Indira, przynajmniej wg wyobrażeń Wiedeńczyków. Butelkę wieńczy typowy dla browaru, kapsel w biało-czerwone pasy.

Related Topics

Collapse

• dyczkin
    broVca, Blondi
    dyczkin
    Piwo gotowe do oceny
    2018-09-04, 19:12
  • concerto
    Wrocław, Krakowska 6/7, Stacja BP
    concerto
    Nie wiem czy to nie norma na stacjach BP ( nieczęsto bywam ), ale mnie zdziwiła dostępność Pinty, a dokładniej ilość piw. Było ich bodaj kilkanaście czyli więcej niż w niejednym specjalistyku. Do tego coś z Doktorów, jakieś inne pół i ćwierćkrafty. Ceny jak na stacje benzynową do...
    2017-12-19, 13:36
  • jerzy
    Markowe Domowe, Blondi Hell Bock (warka #18)
    jerzy
    Blg 15°, alc. 6%
    Warzone 17.02, butelkowane 28.04.2007

Piana wysoka, biała, opada bardzo powoli tworząc śliczne chmury pierzaste.
    Nasycenie CO2 wysokie.
    Kolor piwa czerwonawy, opalizująco mętne (lekko).
    Zapach głównie karmelowy, po chwili czuć też...
    2007-06-23, 21:39
  • leona
    Kutná Hora, Bronzowá 10
    leona
    Po kilku latach ponownie browar warzy piwo.

E: 10 Blg
    A: 4,2 %

Aromat przyjemny, wyraźnie maślany z dodatkiem ziołowych akcentów chmielowych.
    W smaku jak na desitkę sporo goryczki ale słodowa baza zbyt wodnista i płytka. Męczy trochę piwniczny (ale z tych...
    2017-05-19, 08:55
  • slavoy
    Slavoyowa Kolekcja Niedźwiedziowa.
    slavoy
    Wreszcie się zebrałem w sobie żeby dokończyć fotografowanie mojej kolekcji niedźwiedziowego szkła piwnego. Było-nie było, wąska to dość specjalizacja, więc warto ją pokazać szerokiemu forum.
    Wszystko zaczęło się na giełdzie w Grodzisku Wielkopolskim A.D. 2002, gdzie kupiłem...
    2004-07-03, 21:29
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...