Piwo z Górnej Austrii. Bio z bio miodem (dodano go w proporcji 4%).
Ekstr. 14,5%
Alk. 5,5%
Kiedyś podobne piwo było opisywane:
tamto jednak miało oprócz nazwy również inne parametry, więc zakładam nowy wątek.
Aromat - aromat słodowy, trochę ziaren zboża, kwiatowość. Dopiero po nalaniu dopiero jest wyczówalny miód. Całość przyjemna
Piana - średnia, niezbyt trwała, z dłuższą koronką
Barwa - złota, klarowna
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - słodowy, ciut kwiatowego chmielu. Miód delikatny, bardzo stonowana słodycz, na finiszu ciut goryczki
Treściwość - pełne
Dawno nie piłem piw z miodem. Tu na szczęście jest subtelnie zaznaczony. Całość zdecydowanie przyjemna. Smakowało.
Ekstr. 14,5%
Alk. 5,5%
Kiedyś podobne piwo było opisywane:
tamto jednak miało oprócz nazwy również inne parametry, więc zakładam nowy wątek.
Aromat - aromat słodowy, trochę ziaren zboża, kwiatowość. Dopiero po nalaniu dopiero jest wyczówalny miód. Całość przyjemna
Piana - średnia, niezbyt trwała, z dłuższą koronką
Barwa - złota, klarowna
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - słodowy, ciut kwiatowego chmielu. Miód delikatny, bardzo stonowana słodycz, na finiszu ciut goryczki
Treściwość - pełne
Dawno nie piłem piw z miodem. Tu na szczęście jest subtelnie zaznaczony. Całość zdecydowanie przyjemna. Smakowało.
Comment