Czarna kozica (czyli Bock) z rzemieślniczego browaru w Karyntii.
6,2% alk.
Chmiele - Perle, Spalter Select, Saaz (wszystkie bio)
Aromat - palony słód, pod nimi owoce (dojrzała truskawka, może słodkie jagody)
Piana - średnia, opada bardzo szybko, znikoma koronka na dłużej
Barwa - bardzo ciemny brąz, pod światło z herbatą i zamgleniem
Wysycenie - wyższe, wyraźnie musuje
Smak - słodowa paloność wyraźna, trochę kakao, ciut karmelu z lekką słodyczą, potem trochę truskawek (takich wyciągniętych z kompotu albo jogurtu). Jest trochę goryczki chmielowej, ale to ta palona jest silniejsza i pozostawia wyraźny posmak w ustach
Treściwość - piwo pełne, ale jak na koźlaka to za mało. Chudziutka kozica
Mimo, że 2011 r. otrzymali za to piwo srebro na European Beer Star (kat. niemieckie ciemne koźlaki), to mi bardziej przypomina klasycznego dunkla.
Smakowo złożone, ale brakuje mi trochę harmonii. Spokojnie do wypicia, ale jednak poniżej oczekiwań głównie, przez to że nie trzyma się stylu.
6,2% alk.
Chmiele - Perle, Spalter Select, Saaz (wszystkie bio)
Aromat - palony słód, pod nimi owoce (dojrzała truskawka, może słodkie jagody)
Piana - średnia, opada bardzo szybko, znikoma koronka na dłużej
Barwa - bardzo ciemny brąz, pod światło z herbatą i zamgleniem
Wysycenie - wyższe, wyraźnie musuje
Smak - słodowa paloność wyraźna, trochę kakao, ciut karmelu z lekką słodyczą, potem trochę truskawek (takich wyciągniętych z kompotu albo jogurtu). Jest trochę goryczki chmielowej, ale to ta palona jest silniejsza i pozostawia wyraźny posmak w ustach
Treściwość - piwo pełne, ale jak na koźlaka to za mało. Chudziutka kozica
Mimo, że 2011 r. otrzymali za to piwo srebro na European Beer Star (kat. niemieckie ciemne koźlaki), to mi bardziej przypomina klasycznego dunkla.
Smakowo złożone, ale brakuje mi trochę harmonii. Spokojnie do wypicia, ale jednak poniżej oczekiwań głównie, przez to że nie trzyma się stylu.