Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
12,2% ekstr.
5,0% alk.
Aromat - drożdżowo-słodowy
Piana - dość niska, średnia trwałość, zostaje na szkle
Barwa - dość mętne jasne złoto
Wysycenie - niższe ale musujące
Smak - lekkie drożdże, łagodny słód (w ich pilsie czułem nieco chleba, tu raczej nie), łagodny chmiel z delikatną, dłuższą goryczką
Treściwość - łagodna pełnia, lżejsze piwo
Poprawna kraina wszelkiej łagodności, dobra pijalność.
12,2% ekstr.
5,0% alk.
Aromat - drożdżowo-słodowy
Piana - dość niska, średnia trwałość, zostaje na szkle
Barwa - dość mętne jasne złoto
Wysycenie - niższe ale musujące
Smak - lekkie drożdże, łagodny słód (w ich pilsie czułem nieco chleba, tu raczej nie), łagodny chmiel z delikatną, dłuższą goryczką
Treściwość - łagodna pełnia, lżejsze piwo
Poprawna kraina wszelkiej łagodności, dobra pijalność.