Mały browarek z miejscowości Kobersdorf w Burgenlandzie (blisko granicy z Węgrami).
Bio Pils, 12,5% ekstr., 5,3% alk.
Aromat - głównie chmiel ziołowo-drzewną (łodygową) nutą, delikatny słód
Piana - wyższa, umiarkowana trwałość z dłuższą koronką
Barwa - jasne złoto, klarowna
Wysycenie - wysokie, musujące
Smak - wyraźny chmiel , podobny jak w aromacie, z mocniejszą, ale trochę tępą i nieco zalegającą goryczką. Łagodny słód (karmelowo/karmelkowy, ale bez słodyczy), minimalny chleb
Treściwość - pełne
Nie jest złe, ale brakuje mu trochę harmonii
Bio Pils, 12,5% ekstr., 5,3% alk.
Aromat - głównie chmiel ziołowo-drzewną (łodygową) nutą, delikatny słód
Piana - wyższa, umiarkowana trwałość z dłuższą koronką
Barwa - jasne złoto, klarowna
Wysycenie - wysokie, musujące
Smak - wyraźny chmiel , podobny jak w aromacie, z mocniejszą, ale trochę tępą i nieco zalegającą goryczką. Łagodny słód (karmelowo/karmelkowy, ale bez słodyczy), minimalny chleb
Treściwość - pełne
Nie jest złe, ale brakuje mu trochę harmonii