Hubertus, Dunkel

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Viktor
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2002.04
    • 617

Re: Hubertus Dunkel

Marusia napisał(a)
    Pijąc to piwo nie chciałam uwierzyc w zawartość w nim alkoholu. Smakuje jakby mialo 1%...
    Smakowało, ale aż za słodziutkie. Cały czas - Staropramen tmavy - mój No.1
    Rzeczywiście nie wyczuwa się tu alkoholu. Podobne odczucia miałem przy piciu szkockiego BELHAVEN. Ma małą goryczkę , ale staje się pełniejsza i bardziej wyczuwalna przy kolejnych łykach.
    Odstrasza trochę cena : 4,95 zł za 1/2 l

Comment

• demonio0
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2003.03
      • 5

Bardzo mniamusne piwo jezeli mozna tak powiedziec ;-)
      deMoNio ZeRo

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23975

mozna powiedzieć tylko tyle, ale czasem warto dodać nieco więcej...
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• piokl13
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2003.06
          • 946

Degustowałem wczoraj Dunkela. Napisy na butelce były po niemiecku, słowacku i polsku, dziwnie jakoś, gdyż każdy dotyczył czegoś innego. Piwo strasznie słodkie, jakby do każdek butelki wsypywali na koniec łyżeczkę cukru.
          Nie w moim guście niestety.

Comment

• Sven
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.09
            • 1211

Czaiłem się na Hubertusa Dunkela już od kilku miesięcy i wreszcie zakupiłem 2 butelki po 4,99! Jedno wypiłem po dzisiejszym obiedzie i muszę powiedzieć, że są do bardzo dobrze wydane pieniądze.
            Słodki, karmelowy, z delikatnie chmielowym zapachem. Smaczny, stanowił bardzo miłą odmianę po wszystkich polskich jasnych.
            Chyba nie wytrzymam i wypiję jeszcze dziś drugą buteleczkę!
            Celia, cerevisia et conventus.

Comment

• bury_wilk
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.01
              • 2655

Dawno tego piwa nie piłem, ale z tego co pamiętam, to bardzo mi smakowało. Hubertus jest lekki (tak), ciemny (tak) i dobry (tak), więc trzy razy tak dla niego!

Lubię kiedy się zieleni
              Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• Borysko
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.02
                • 1144

Baaardzo słodkie. Można pić w zastępstwie czekolady

Comment

• Twilight_Alehouse
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.06
                  • 6310

Piana ciemna, wysoka, ale szybko opada.
                  Kolorek przepiękny, od samego patrzenia ma się na nie ochotę
                  A smak... Lubię sobie od czasu do czasu wypić słodsze piwo i Dunkel doskonale spełnia to pragnienie. Jest przepyszny! Chyba właśnie awansował na moje ulubione ciemne piwo.

Comment

• baklazanek
                    † 2014 Piwosz w Raju
                    • 2001.08
                    • 3562

Piłem wczoraj to piwo, smakiem przypominało mi trochę Karmi. Trochę ,a to dla tego, że Hubertus nie jest tak lekki. Smakuje mi ale więcej niż jednej flaszki nie wypiję.

Comment

• wpadzio
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2011.06
                      • 2654

Dawno widzę nie pisano o tym ciemniaku z Austrii. No to czas to zmienić.

Barwa brązowo-rubinowa. Ale dopiero pod światło można to ocenić. Klarowna.
                      Piana bardzo wysoka i czapiasta tuż po nalaniu. Barwy beżowo-kremowej. Średnia lepkość. Utrzymuje się niemal do końca plamami na powierzchni.
                      W zapachu wyczuwalne słody, lekka słodycz i delikatna paloność.
                      Smak ciemnego Hubertusa ocieka słodyczą, niczym odpustowa wata cukrowa. I jest to element który praktycznie zostawia daleko w tyle pozostałe doznania. No ale jak już się mam upierać to napiszę o karmelu, odrobinie goryczki i może czekolady. Piwo praktycznie nie posiada finiszu. Na podniebieniu pozostaje jedynie dość specyficzna złamana karmelem słodkość.
                      Wysycenie wyraźnie siada w trakcie konsumpcji, choć pod światło bąbelki pracują i pracują...Płaskie jak asfalt w Niemczech.
                      Opakowanie mi się nawet podoba. Jest dość oszczędne, ale stylowe. Spójne graficznie, podkreślone fajnym kapslem z łbem i porożem jelenia. Nic się nie zmieniło w tym temacie od 10 lat i czasów zdjęcia slavoya. Dodam jeszcze, że podano na etykiecie zarówno ekstrakt jak i zawartość alkoholu (12,4/4,1).

Spore rozczarowanie. Piwo przypomina podpiwek. Dobre na słodkie umizgi na wiosnę przy zachodzie słońca. Do tego jakiś piernik w kształcie serca i ślub gwarantowany.
                      Dla mnie nie posiada walorów mogących zachęcić do ponownego sięgnięcia po nie. Natomiast ładnie się prezentuje w kolekcji. I o to chodzi i o to chodzi... 4,5 w skali 1-10.
                      Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
                      Serviatus status brevis est
                      3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

Przetwarzanie...
                      X