Może jednak coś o smaku... czy lepszy od standardowego?
Stiegl, Goldbräu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziMoże jednak coś o smaku... czy lepszy od standardowego?
Wypijalne, nawet dobrze gasi pragnienie, zwłaszcza na/po nartach.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ekstrakt 12*, alko 5% i IBU 20.
Piana - więcej na początku potem cienka pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość ciut gorzkawa i kwaskowa.
Smak - gorzkawa słodowość (czyli nie bardzo słodkie) pod koniec wyraźniejszy kwasek. Lekka goryczka.
No ok, poprawny lagerek z mini sentymentem
Comment
-
-
"Klasyczne austriackie marcowe" jak brzmi napis na kontrze. I rzeczywiście, bo choć z Salzburga do Bawarii jest niedaleko, to parametry są niższe niż klasyczne bawarskie marcowe - 12% ekstr., 5% alk.
Aromat - łagodna zbożowa słodowość, lekka słodycz, delikatny chmiel (nieco kwiatowy)
Piana - wysoka, trwalsza z dłuższym kożuszkiem, trochę zostaje na szkle
Barwa - wyraźniejsze złoto
Wysycenie - umiarkowane w kierunku średniego, musujące
Smak - słodowy, trochę słodyczy zbożowej, lekki chmiel, goryczka bardzo delikatna, choć dłuższa
Treściwość - jak na dwunastkę wyraźna
Z tych austriackich marcowych, które miałem okazję wypić nawet przypomina odpowiedniki z drugiej strony granicy. Poprawne.
Comment
-
Comment