Wieselburg, Schützen Bräu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Wieselburg, Schützen Bräu

Butelka 0,5 litra, alkohol 4,4 %, eks.? , import prywatny, miasto Linz
    Kolor - bladozłocisty, klarowny
    Piana - drobnobąblowa, zbita, średniowysoka, trwała, opadła po 8 minutach, został kożuszek
    Zapach - chmielowo-słodowo-ziołowy (minimalnie)
    Nasycenie - w normie
    Smak - chmielowo-słodowy z wyraźną nutą ziołową, średnio wyraźną goryczka z dziwnym nieprzyjemnym posmakiemna podniebieniu, minimalna słodycz pojawiła się pod
    koniec wypijanego piwa
    Nie sięgnąłbym po drugie chyba że .....innego piwa nie miałbym pod ręką. Słabe 3.
    Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2005-10-31, 08:32.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Fotka:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6470

Schützen Bräu to lekkie piwo o zawartości alkoholu obecnie 4,2% vol.
      Firmuje go Brau Union Linz...

Piwo o lekkich posmakach jakby wytrawne zioła, trochę słodkiego... marketowy lagerek...
      Na upał na pewno zgasi pragnienie ale jest to raczej zwykłe piwo do obiadu... i nie wnikać
      Zapach słodowy, średni gaz i piana na 8 minut? teraz na 20 sekund! Prawie nic nie zostaje...
      Kapsel firmowy, brak kontry i info o ekstrakcie....

Ładnych parę latek minęło od ostatnich wpisów... dodaję aktualny wygląd produktu
      Attached Files

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9799

Widać postępującą zniżkę formy, bo piwo kupione i wypite niedawno przeze mnie miało już tylko 4,0%... .
        Piwo jest bladozłote, klarowne. Buduje białą, bardzo drobną, wysoką i dość trwałą pianę.
        Pachnie chmielem, ale takim z koncernowym podtekstem i delikatnie owocami.
        W smaku lekko goryczkowe z sympatycznym tłem chlebowym, trochę jednak wodniste.
        Gazu całkiem dużo. Opakowanie chyba się nie zmieniło, tradycyjne, proste wzornictwo, kapsel browaru, białą eta i krawatka z motywem łucznika, złoto-zielone litery.
        Ze względu na walory orzeźwiająco-izotoniczne idealne piwo na "po nartach", a w zasadzie nawet "pomiędzy"...

Comment

Przetwarzanie...
        X