Mohren, Mohren Spezial

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Mohren, Mohren Spezial

Butelka 0,5 litra euro, alkohol 5,6 %, eks. brak, piwo z miasta Dornbrin
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Piana - drobnobąblowa, biała i gęsta, średniowysoka, średniotrwała, kożuszek utrzymał się długo
    Zapach - słodowo-chmielowy
    Gaz - w normie
    Smak -słodowy, delikatna goryczka i chmiel, średnio słodkie, minimalnie kwaskowate
    Sympatyczne, orzeźwiająco-nawadniajace piwo (spożywałem po nartach)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• darekd
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12674

Browar z Dornbirn w Vorarlbergu w pobliżu granicy ze Szwajcarią.
      Od 2022 r. stosuje nazwę Mohrenbrauerei, a nazwy poszczególnych piw Mohrenbräu. Po zamieszczeniu zdjęcia piwa postaram się wyjaśnic przyczyny...

Ekstr. 12,7%
      Alk. 5,6%

Unser saisonales Bier zum Mohren Brausilvester: ein untergärig gebrautes, spritziges Vollbier. In limitierter Auflage erhältlich in der eleganten Bügelflasche im Trägerkarto

Aromat - słodowy z podsuszonym ziarnem, chlebowym muśnięciem i znikomym chmielem
      Piana - zdecydowanie wysoka, dość trwała, na dłużej postrzępiony kożuszek i koronka
      Barwa - jasne złoto
      Wysycenie - umiarkowane, musujące
      Smak - słodowy ze zbożowym ziarnem i taką właśnie minimalną słodyczą. Jest trochę chmielu (łąka) z delikatną, ale długą goryczką
      Treściwość - pełne, ale jak na określenie "spezial" i prawie trzynastkę, to jest to lżejsze piwko

Bez fajerwerków, ale dobrze pijalny, przyzwoity helles.

Comment

Przetwarzanie...
      X