Villach, Piestinger Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Villach, Piestinger Lager

Butelka 0,5 litra, kapsel firmowy, alkohol 5 %, eks. brak, import prywatny, piwo z miasta Villach
    Kolor - jasnozłocisty, klarowny
    Piana - drobnobąblowa, średniowysoka, średniotrwała, cienki kożuszek utrzymał się do końca
    Zapach - słodowy (wyraźny) plus aromatem chmielowy (delikatny)
    Gaz - okey
    Smak - słodowy, lekkie nuty chmielowe, delikatna goryczka , lekko słodkie
    Dobre piwo na upały. Polecam.
    Wczesniej piwo było (może dalej jest ?) ważone w browarze Piesting w m. Markt Piesting.
    Aktualnie na etykiecie sa nowe dane.

W moim "zbiorze" piwo nr. 611 / 413 opisane / 317 - moje nowe na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Piwo:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Hannoversch Münden, Markt 3, Ratsbrauhaus
      dadek
      Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
      Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
      2024-09-12, 23:59
    • dadek
      Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
      dadek
      Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
      2025-02-09, 23:58
    • darekd
      Heidenpeters, Hazy Heidi
      darekd
      Kraftowy browarek z Berlina: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...eters-brauerei

Hazy IPA (choć właściwie opisane jest jako górnofermentacyjny Vollbier) w składzie oprócz jęczmiennego...
      2024-09-30, 22:31
    • Prusak
      Krosno, Lwowska 14, DobryBro
      Prusak
      Juz wcześniej miałem zasygnalizować istnienie tego sklepu, o którym dowiedziałem się zresztą śledząc inne wpisy na forum (dzięki Pankracy).
      Ciekawy melanż, a miły memu srecu: z jednej strony piwa z niemal wszystkich browarów województwa podkarpackiego (poza Czarterem i Mucznem, o...
      2024-09-20, 18:34
    • pebejot
      Austria, Villach, Brauhausgasse 6, Villacher Brauerei
      pebejot
      Browar przemysłowy "Villacher Brauerei" znajduje się w niezwykle korzystnej lokalizacji w centrum Villach. Odległość od dworca kolejowego to zaledwie 350 metrów w linii prostej, od starówki 400 metrów. Ciekawostką jest sąsiedztwo browaru. Dosłownie mur w mur graniczy z kościołem,...
      2010-04-21, 15:23
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...