Schladminger, Bio Zwickl

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Schladminger, Bio Zwickl

    Butelka 0,5 litra, alkohol 5,2 %, eks. brak, kapsel dedykowany piwu
    Kolor - jasno-miodowy, mętny
    Piana - drobna, wysoka i trwała
    Zapach - maślany z nutą pszeniczną
    Gaz - okey
    Smak - wyraźnie "maślany", pszeniczno-cytrusowy, średnia słodycz i goryczka, fajny kwasek
    Smaczne

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3330 - moje 1653 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Zwickl:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12674

      #3
      Unsere Bio-Bierspezialitäten stehen für höchste Braukunst im Einklang mit der Natur und bieten unverfälschten Naturgenuss vom ersten bis zum letzten Schluck.


      Ekstr. 12,2%
      Alk. 5,2%

      Aromat - po otwarciu przyjemny chmiel (zioła, łąka), który wytraca moc po przelaniu. Wtedy już wyraźniejsze "niefiltrowane" tony czyli drożdżowy kwasek z delikatną owocową nutą
      Piana - wysoka, zwarta czapa
      Barwa - miodowo-ciemnozłota, wyraźne zmętnienie
      Wysycenie - umiarkowane, musujące
      Smak - delikatny drożdżowy kwasek, chlebowe muśnięcie, łagodny chmiel (łąka), delikatna goryczka z łagodnym, dłuższym finiszem
      Treściwość - pełne

      Rześkie, łagodne ale złożone z przyjemnych i dobrze zbalansowanych niuansów. Bardzo dobre.

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12674

        #4
        Click image for larger version

Name:	P1120416.JPG
Views:	93
Size:	24,8 KB
ID:	2335025

        Comment

        • darekd
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12674

          #5
          Ciekawostką jest udział słodu pszenicznego w zasypie (zapewne niewielki). Przyjemna powtórka, fajne piwko.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X