Lindemans, Lambic 100%

Collapse
X
Collapse
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• darekd
    Bruksela, Moeder Lambic
    darekd
    W temacie nie wpisałem adresu, bo chodzi o dwa lokale:

jeden w Rue de Savoie, 68 - w przyjemnej dzielnicy Saint-Gilles znanej z secesyjnej architektury,
    drugi: Place Fontainas 8.

https://www.moederlambic.com/

Byłem w tym pierwszym:

...
    2020-03-17, 23:39
  • Petitpierre
    Mort Subite, Mort Subite Oude Gueuze Lambic
    Petitpierre
    Do starego lambika, która posiedział parę lat w dębinie dodaje się młodego, głównie żeby dodał odrobinę gazu. Piany nic, w zapachu koń, mokra ściółka po deszczu, ale dużo cukru kandyzu. W nucie dolnej sama stajnia. W smaku kwaśne, nieoctowe, jak przednie sherry amontillado, orzechowe,...
    2022-11-27, 18:41
  • yaro74
    Lindemans, Strawberry Lambic
    yaro74
    Lambik truskawkowy o zawartości alkoholu 3,5% i czerwonej, zamglonej barwie.
    Piana: niska, drobna, nietrwała, zostawia ślady na szkle.
    Zapach: średnio intenswyny, truskawkowy, słodkawy.
    Smak: słodki, truskawkowy, delikatnie kwaskowy.
    Wysycenie: dość wysokie.
    ...
    2017-10-07, 20:10
  • Petitpierre
    Mort Subite, Mort Subite Oude Kriek Lambic
    Petitpierre
    Nie znalazłem wątku. Mieszanka dwóch lambików, stary z wiśniami, a młody, żeby dodać odrobinę gazu i alkoholu. Stąd też 6,5vol i 375ml.

Barwa brązowy kraplak, w dodatku jest zmętnienie. Piana maleńki kożuszek. W nucie górnej ocet balsamiczny, wino cabernet, ciasto z bakaliami,...
    2022-09-13, 10:41
  • Bractwo_Mocne2
    Piwo w czasach Chrobrego - jęczmienna breja czy coś a la Lambic?
    Bractwo_Mocne2
    Czytam właśnie powieść Bolesław Chrobry A. Gołubiewa, w której wszyscy (kmiecie, białki, woje, książęta) od rana do nocy raczą się piwem i właściwie wszyscy je produkują - mieszkańcy leśnych osad w ramach piwowarstwa domowego. Inni na skalę przemysłową - na początku powieści...
    2020-05-19, 18:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...