De Silly, Cervoise de l’Avouerie d’Anthisnes

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Koninck
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.03
    • 180

De Silly, Cervoise de l’Avouerie d’Anthisnes

Kolor: Miedziany
    Piana: Dosyć szybko opada, ale kożuszek utrzymuje się do końca
    Zapach: Drożdżowo owocowy
    Smak: Dosyć dziwny ziołowych konotacji, rodzynek, cytrusów wszystko ładnie zbalansowane z lekko kwaśnym posmakiem
    Wysycenie: Średnie
    Opakowanie: Butelka 0,25 l, 5 % alk., etykieta ładnie stylizowana
    Uwagi: Piwo dla którego warto pojechać do Belgii
    Attached Files
    Piwo jest tylko dobre i bardzo dobre.

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 09:28
  • dadek
    Chorwacja, Zagrzeb, Illica 222, Pivana/Pivovara Grif
    dadek
    To miejsce odwiedziłem już przy swojej pierwszej wizycie w Zagrzebiu, a było to już 20 lat temu... Wtedy w Chorwacji (zupełnie tak jak w Polsce) specjalnego wyboru piw nie było a tu, kilka minut tramwajem od ścisłego centrum, zawsze lało się Ožujsko czy Zagrebačko ze znajdującego się...
    2021-09-09, 22:46
  • heckler
    Czechy, Česká Lípa, Hálkova 1691, Pivovar Lípák
    heckler
    Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar....
    2025-01-31, 11:11
  • bastion
    Ukraina, Valea Kuzmina, Dżerelna 1, Bukowinska Browarnia Tuko.
    bastion
    Ktoś coś słyszał, ktoś coś widział, ale konkretów żadnych, albo niewiele. W okolicach Czerniowców ma działać jakiś mały browarek, mocno utajniony, co nie jest jakimś novum w tamtych stronach.
    Przy moim pobycie tam, spróbowałem rozszyfrować tą zagadkę.
    Kilkanaście kilometrów...
    2021-04-21, 21:23
  • bastion
    Łotwa. Liepaja. Pasta Iela 1-2N, Vecais Taizel's.
    bastion
    Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...
    2025-01-10, 21:09
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...