Omer Vander Ghinste (Bockor), Vanderghinste Oud Bruin

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

    Omer Vander Ghinste (Bockor), Vanderghinste Oud Bruin

    Ekstrakt NN., alk. 5,5 % vol.
    To chyba to samo co to: http://browar.biz/forum/showthread.p...ghlight=bockor
    Zapach kwaskowo (ocet)-słodki, winny; z czasem orzeźwiające, ostrawe drożdże. Wątek octowy delikatny, subtelny - żeby ktoś nie pomyślał, że wali octem.
    Piana beżowawa, średnio wysoka, dość zwarta, ale niezbyt długa, trochę ciągnie się po szkle. Gaz delikatnie podszczypuje.
    Kolor czerwony, winny.
    Smak. Trochę słodko-kwaśny (delikatny ocet), trochę cierpki. W finiszu kwasek i ciut goryczki chmielowej.
    Dobre.
  • Kolesław
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1130

    #2
    Piwo:
    Attached Files

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12558

      #3
      Obecna nazwa browaru: Omer Vander Ghinste.

      Roodbruin czyli czerwony flandryjski ejl. Kupażowany (blendowany) z lambiciem i leżakowany 18 mies. w dębowych beczkach.



      Aromat: łagodna nuta octowo-winna, lekki palony słód
      Piana - dość wysoka, zwarta, umiarkowanie trwała, trochę zostaje na szke
      Kolor - rybinowo-herbaciany (bardzo ciemny), klarowne
      Wysycenie - średnie, musujące
      Smak - cierpko-winny, lekkie ciemne słody, ciut goryczki na finiszu

      Fajne piwko, dla miłośników stylu sesyjne

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12558

        #4
        Niewielkie zmainy opakowania:
        Attached Files

        Comment

        Przetwarzanie...
        X