BOM, Triporteur from Hell

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

BOM, Triporteur from Hell

Butelka 0,33 litr, alkohol 6,6 %, kapsel firmowy, BOM to skrót: Belgian Original Maltbakery
    Kolor - ciemny brąz, klarowne
    Piana - beżowa, wysoka, trwała
    Zapach - lekko kawowy
    Gaz - lekko szczypie
    Smak - wyraźne nuty kawowe, spory kwasek, lekko podpalane, średnia słodycz, lekka goryczka
    Poprawne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr. 5465 - moje 2693 nowe piwo opisane na forum - moje belgijskie piwo nr. 555
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
      dadek
      Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
      2025-02-12, 03:28
    • dadek
      Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
      dadek
      W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
      2024-09-03, 03:08
    • darekd
      Pinta, Of The Month Save The King
      darekd
      Special bitter z podserii sentymentalnej "Back in style" czyli powrotów do zapomnianych i niemodnych stylów.

5% alk, East Kent Golding

Miedziane. Ciut siarki na początek, słodowość w nosie, w ustach też sporo goryczki. Słodowość fajna lekko podpalane, miękkie...
      2025-03-12, 00:38
    • darekd
      ReCraft, [Piwne Podziemie], Ticket to Hell
      darekd
      Z rozpędu napisałem, że warzą w browarze ReCraft, bo na puszce jest "Produced in EU", ale już zapach i barak filtracji wskazuje na nasz kraj

"German Helles"

Ekstr. 12%, alk. 4,9%

Aromat - dziwaczny. Kwaskowo-drożdżowo-owocowy, pod...
      2024-12-09, 02:23
    • darekd
      Störtebeker, Nordisch-Hell
      darekd
      Znany browar (dawniej Stralsunder) ze Stralsundu z Meklemburgii-Pomorza Przedniego

Ekstr. 10,7%
      Alk 4,6%

Ciekawy zestaw chmielowy, m.in ze stosunkowo nowymi krzyżówkami niemieckimi - Ariana, Cascade, Select i Akoya

https://www.stoertebeker.com/nordisch-h...
      2024-08-13, 23:05
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...