Piwo z ich serii "Alvinne Sour Collection"
Alk. 10%
Piwo to zawiera drożdże Morpheus (pochodzące z Francji i dodawanedo kwaśnych ciast), dzięki czemu piwo wzbogacone jest o bakterie Lactobacillus (występujące w kwasie mlekowym, często dodawane do jogurtów w celu wzbogacenia ich właściwości probiotycznych).
Aromat - zdecydowane owoce na początku, brzoskwinie, jabłka, gruszki w kompocie, potem trochę występuje trochę ciastek, herbatników
Piana - dość wysoka, z głośnym sykiem prawie całkiem szybko znika
Barwa - mętne, kremowo-pomarańczowo-beżowa
Wysycenie - wysokie, mocno musuje
Smak - mocno winny, trochę octowo-owocowy, cierpki, owocowe, rześkie. Kwasek zdecydowany ale taki cydrowy, potem trochę biszkptów. Alkohol kompletnie niewyczuwalny w smaku.
Treściwość - umiarkowana, tu już nie czuć typowego dla piw tego kalibru ciężaru.
Jest "sour" Pije się całkiem dobrze, choć ewidentnie do smakowania. Oryginał wśród oryginalnych piw.
Kupione w Drink-Hali, Wrocław
Alk. 10%
Piwo to zawiera drożdże Morpheus (pochodzące z Francji i dodawanedo kwaśnych ciast), dzięki czemu piwo wzbogacone jest o bakterie Lactobacillus (występujące w kwasie mlekowym, często dodawane do jogurtów w celu wzbogacenia ich właściwości probiotycznych).
Aromat - zdecydowane owoce na początku, brzoskwinie, jabłka, gruszki w kompocie, potem trochę występuje trochę ciastek, herbatników
Piana - dość wysoka, z głośnym sykiem prawie całkiem szybko znika
Barwa - mętne, kremowo-pomarańczowo-beżowa
Wysycenie - wysokie, mocno musuje
Smak - mocno winny, trochę octowo-owocowy, cierpki, owocowe, rześkie. Kwasek zdecydowany ale taki cydrowy, potem trochę biszkptów. Alkohol kompletnie niewyczuwalny w smaku.
Treściwość - umiarkowana, tu już nie czuć typowego dla piw tego kalibru ciężaru.
Jest "sour" Pije się całkiem dobrze, choć ewidentnie do smakowania. Oryginał wśród oryginalnych piw.
Kupione w Drink-Hali, Wrocław
Comment