Proef, To Øl Mochaccino Messiah

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tristan_tzara
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.12
    • 1038

    Proef, To Øl Mochaccino Messiah

    Brown ale z kawą i laktozą.

    Piana: lekko beżowa, bardzo gęsta, wręcz jak ubita, ale niestety szybko opada do kikumilimetrowej warstwy.
    Barwa: bardzo ciemna herbata, rubinowe refleksy.
    Zapach: amerykańskie chmiele, w dali nuty kawy z mlekiem.
    Smak: bardzo wytrawne, troche wodniste, średnia goryczka chmielowa i kawowa. Lekki kwasek, zapewne od kawy. Pod koniec muśnięcie laktozy. W miarę ogrzewania zyskuje na pełni i bardziej w przód wychodzi laktoza.
    Opakowanie: Jak na To Øl bez rewelacji, ale bardzo spójne. Ziarna kawy i na ecie i na krawatce. Kapsel goły, ale brązowy. Wszystko ładnie pasuje. Plus za nazwę z moim nazwiskiem

    Ogólnie: całkiem smaczne piwo, choc lekko się zawiodłem. Spodziewałem się czegoś wyraźniejszego, takiego strzału dobrej espresso z mlekiem(tak jak pisali na stronie). Dostałem bardzo pijalne, lekkie piwo z wyraźną kawą. Niestety zbyt zwyczajne.
    Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1397418425955.jpg
Views:	1
Size:	27,3 KB
ID:	2090272
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Oczywiście bezalkoholowe
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • tristan_tzara
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2007.12
      • 1038

      #3
      Sory. Zapomniałem. Piwo ma 7%

      Comment

      Przetwarzanie...
      X