Projekt MAD Beer jest kolaboracją
Jakoba Mielcke'a z restauracji Mielcke & Hurtigkarl oraz Mikkela Borg Bjergsø czyli Mikkellera. Chodzi o to aby zrobić piwa do potraw, odpowiadające smakom które dominują w potrawach. Mamy ich 5 a mnie udało się znaleźć wersje Salt(chciałoby się jeszcze Sour ).
Alk 4,5% butelka 750ml.
Kolor: złoty, lekko mętne.
Piana: gruba, szybko opada. Trochę jak w napoju gazowanym.
Zapach: trochę podobny do salt lick z Jester King. Orzeźwiający, kwaskowy, troche solny.
Smak: delikatne muśnięcie slonego, później przyjemne kwaśne, troche w cytrynowym stylu. Wytrawne, niska pełnią, bardzo pijalne, jak dobry napój. Wyczuwalna "dzikość" charakterystyczna dla Brettanomyces.
Ogólnie: ciekawe piwo, przez swoją łagodność i charakter sodowki z cytryna, świetnie sprawdzi się do niektórych potraw, jako piwo do obiadu
Jakoba Mielcke'a z restauracji Mielcke & Hurtigkarl oraz Mikkela Borg Bjergsø czyli Mikkellera. Chodzi o to aby zrobić piwa do potraw, odpowiadające smakom które dominują w potrawach. Mamy ich 5 a mnie udało się znaleźć wersje Salt(chciałoby się jeszcze Sour ).
Alk 4,5% butelka 750ml.
Kolor: złoty, lekko mętne.
Piana: gruba, szybko opada. Trochę jak w napoju gazowanym.
Zapach: trochę podobny do salt lick z Jester King. Orzeźwiający, kwaskowy, troche solny.
Smak: delikatne muśnięcie slonego, później przyjemne kwaśne, troche w cytrynowym stylu. Wytrawne, niska pełnią, bardzo pijalne, jak dobry napój. Wyczuwalna "dzikość" charakterystyczna dla Brettanomyces.
Ogólnie: ciekawe piwo, przez swoją łagodność i charakter sodowki z cytryna, świetnie sprawdzi się do niektórych potraw, jako piwo do obiadu