Jest to bardzo limitowana seria piw warzonych w De Proefbrouwerij przez Mikkellera.
Jest to piwo w kooperacji ze szwedzkim artystą projektantem Perniclas Bedow. Etykietki są wykonane z czułego na temperaturę papieru i zmieniają się pod jego wpływem.
Skład: woda, słód, jabłko, chmiel, cynamon, drożdże i Brettanomyces.
6%
NOS : silny aromat jabłka, wiśni, owoców cytrusowych, tarty, winogrona i drewna.
USTA : średnio gazowane o tłustej i kremowej konsystencji.
Początek to nuty ziarna ale szybko dochodzi cierpka owocowość przypominająca jabłka i jego pestki. Bardzo wytrwała jest ta cierpkość i utrzymuje się do końca. Delikatnie kwaskowate w posmaku.
ODCZUCIA : chyba jeden z mniej ciekawych piw jakie spróbowałem od Mikkellera. Wąskie w spektrum smaku. Nie powiem, ze nie smaczne bo dosyć przyjemne w piciu i dostępne nawet dla tych, którzy nie lubią kwaśnych piw bo tutaj mamy bardziej do czynienia z cierpkością jabłka niż kwasem.
OCENA :
smak : 6/10
pijalność : 6/10
Jest to piwo w kooperacji ze szwedzkim artystą projektantem Perniclas Bedow. Etykietki są wykonane z czułego na temperaturę papieru i zmieniają się pod jego wpływem.
Skład: woda, słód, jabłko, chmiel, cynamon, drożdże i Brettanomyces.
6%
NOS : silny aromat jabłka, wiśni, owoców cytrusowych, tarty, winogrona i drewna.
USTA : średnio gazowane o tłustej i kremowej konsystencji.
Początek to nuty ziarna ale szybko dochodzi cierpka owocowość przypominająca jabłka i jego pestki. Bardzo wytrwała jest ta cierpkość i utrzymuje się do końca. Delikatnie kwaskowate w posmaku.
ODCZUCIA : chyba jeden z mniej ciekawych piw jakie spróbowałem od Mikkellera. Wąskie w spektrum smaku. Nie powiem, ze nie smaczne bo dosyć przyjemne w piciu i dostępne nawet dla tych, którzy nie lubią kwaśnych piw bo tutaj mamy bardziej do czynienia z cierpkością jabłka niż kwasem.
OCENA :
smak : 6/10
pijalność : 6/10